Τα Σκόπια μας ζητούν να πάρουμε τους πρόσφυγες από την Ειδομένη

Τα Σκόπια μας ζητούν να πάρουμε τους πρόσφυγες από την Ειδομένη Facebook Twitter
6

Αφού προχώρησε στο κλείσιμο των συνόρων αναγκάζοντας χιλιάδες πρόσφυγες να συνωστίζονται υπό άθλιες συνθήκες στα σύνορα, ελπίζοντας ότι θα είναι ανάμεσα στους ελάχιστους που περνάνε κάθε μέρα το φράχτη, τώρα η ΠΓΔΜ κάνει και συστάσεις προς τη χώρα μας και ζητά τη μετακίνηση των προσφύγων, επικαλούμενη λόγους ανθρωπισμού.

Συγκεκριμένα, ο  υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Νίκολα Ποπόσκι, τόνισε ότι ο καταυλισμός που έχει στηθεί δεν είναι λύση και ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση, «αν πραγματικά ενδιαφέρεται για αυτούς τους ανθρώπους», να τους μετακινήσει  σε κατάλληλα κέντρα φιλοξενίας.

Προειδοποίησε μάλιστα ότι είναι πολύ πιθανό οι γειτονικές χώρες να θεσπίσουν ακόμη πιο αυστηρούς περιορισμούς στα σύνορα τους, επηρεάζοντας και τον αριθμό που δέχονται τα Σκόπια.  

Παράλληλα, ζήτησε στενότερη συνεργασία με την Ελλάδα για να αποφευχθούν δυσμενέστερες εξελίξεις στην περιοχή.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

«Είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου να έχουμε χαράξει έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένους στόχους και προοπτική, με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος αυτής της χρονιάς» τόνισε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Λειψυδρία: Αλλάζει ριζικά το μοντέλο διαχείρησης υδάτων στη χώρα - Οι 5 βασικοί άξονες

Στη 19η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα στον κίνδυνο λειψυδρίας - Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό
LIFO NEWSROOM
Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

Πολιτική / Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

«Οι επιστροφές των παράνομων μεταναστών πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Μήνυμα του πρωθυπουργού για τη συμπλήρωση 51 ετών από την τουρκική εισβολή – Σαφές κάλεσμα για πρόοδο στις διακοινοτικές συνομιλίες, στον απόηχο της επίσκεψης Ερντογάν στα Κατεχόμενα
LIFO NEWSROOM
Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

2 σχόλια
Εντάξει, πραγματικά. Αυτό με ξεπερνάει!! Μας κάνει μαθήματα ανθρωπισμού. Με απώτερο σκοπό να μονιμοποιηθεί η κατάσταση στην Ελλάδα, βεβαίως βεβαίως. Ας ανοίξει τα σύνορά του να πάψουν να συνωστίζονται στην ειδομένη οι άνθρωποι. Να δεις για πότε θα αποσυμφορηθεί η περιοχή. Αλλά δεν τους θέλει κανείς στην αυλή του. Τους θέλουν μαντρωμένους σαν τα πρόβατα στη στάνη.Μα τι κουτοπόνηρο αυτό το αγόρι!!!
Το ζήτημα δεν είναι τι είμαι εγώ, αλλά, με όλο το σεβασμό,το τι είσαι εσύ φίλε μου... Εφόσον κατάλαβες αυτό που κατάλαβες, μάλλον δεν τοποθετήθηκα όπως θα έπρεπε, προκειμένου να καταστήσω την άποψή μου σαφή. Ζητώ ταπεινά συγγνώμη.