ΣΥΡΙΖΑ εναντίον Μητσοτάκη για την ΕΡΤ: «Το Κράτος είμαι εγώ (και οι φίλοι μου)»

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον Μητσοτάκη για την ΕΡΤ: «Το Κράτος είμαι εγώ (και οι φίλοι μου)» Facebook Twitter
Eurokinissi - Τατιάνα Μπόλαρη
4

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβερνητική πρόταση για την νέα διοίκηση της ΕΡΤ.

Με τίτλο «Το Κράτος είμαι εγώ (και οι φίλοι μου)», στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η σημερινή απόφαση του κ. Μητσοτάκη να προτείνει για πρόεδρο της ΕΡΤ τον μέχρι χτες διευθυντή του γραφείου Τύπου του (σ.σ τον Κ. Ζούλα), επιβεβαιώνει την ουσία του περίφημου "επιτελικού κράτους": το κράτος στην υπηρεσία της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη προσωπικά».

Σήμερα το πρωί, η κυβέρνηση γνωστοποίησε τις προτάσεις το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ. Συγκεκριμένα, για τη θέση του Προέδρου προτάθηκε ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας και για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου ο μηχανικός ανάπτυξης τηλεοπτικών Μέσων, Γιώργος Γαμπρίτσος. 

«Η απόφαση αυτή δεν πρέπει να εκπλήξει κανέναν. Ο κ. Μητσοτάκης αρχικά προχώρησε στην υπαγωγή της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και της ΕΡΤ στο πρωθυπουργικό γραφείο. Σήμερα προχώρησε στο επόμενο βήμα. Ο διορισμός του κ. Ζούλα καταλύει κάθε δυνατότητα αντικειμενικής ενημέρωσης, ενώ παραπέμπει σε αυταρχικές αντιλήψεις για τον ευθύ έλεγχο της δημόσιας συχνότητας από το πρωθυπουργικό γραφείο», συνεχίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει αυτήν την πρωτοφανή και αντιδεοντολογική μεθόδευση. Παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις αντιδράσεις των μόνιμων συκοφαντών της ΕΡΤ που αίφνης ανακαλύπτουν στον διορισμό του κυρίου Ζούλα μια "νέα αρχή". Κυρίως όμως καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τις δημοσιογραφικές ενώσεις και τους πολίτες που απαιτούν αντικειμενική ενημέρωση από την δημόσια ραδιοτηλεόραση να αντιδράσουν», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Πολιτική
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΙΤΗ 28/06- ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ-Η απροετοίμαστη Ευρώπη και η ενεργειακή παγίδα

LiFO politics / Η απροετοίμαστη Ευρώπη και η ενεργειακή παγίδα

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Χάρη Δούκα, καθηγητή ενεργειακής πολιτικής στο ΕΜΠ, σχετικά με όλους εκείνους τους λόγους που συνέτειναν στην έκρηξη των τιμών της ενέργειας και των καυσίμων. Πώς βρεθήκαμε να ζούμε μέσα σε μια «τέλεια ενεργειακή καταιγίδα»;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

4 σχόλια
ΣΥΡΙΖΑ εναντίον Μητσοτάκη για την ΕΡΤ: «Το Κράτος είμαι εγώ (και οι φίλοι μου)» Πηγή: www.lifo.grΕνώ ως γνωστόν, επί ΣΥΡΙΖΑ ίσχυε μια ξεκάθαρα αλτρουϊστική στάση - και όχι μόνο για την ΕΡΤ -, δλδ, "το κράτος είναι οι άλλοι (και οι εχθροί μου)".Όλα μια ιδέα είναι... Ας πούμε,π.χ., οι διορισθέντες κ.κ. Τσακνής και Λεοντής ήταν ορκισμένοι "εχθροί".Ο Τσακνής ειδικά δε, το έδειξε φως-φανάρι τι πράκτορας της αντίδρασης ήταν. Άκου εκεί να δηλώσει ο αχάριστος, "Παραιτούμαι γιατί η κυβέρνηση έδωσε την διοίκηση της ΕΡΤ στο πιο άρρωστο τμήμα του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού"...
"Ο διορισμός του κ. Ζούλα καταλύει κάθε δυνατότητα αντικειμενικής ενημέρωσης, ενώ παραπέμπει σε αυταρχικές αντιλήψεις για τον ευθύ έλεγχο της δημόσιας συχνότητας από το πρωθυπουργικό γραφείο"Ας δουμε τα πρωτα αποτελεσματα και κρινουμε μετα. Ποσο γελοιο ομως να κραζουν πραγματα που οταν ηταν στην κυβερνηση ο Συριζα τα εκαν χωρις την παραμικρη ντροπη ή διακριτικοτητα....

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ