Στον ανακριτή σήμερα ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του - Για την υπόθεση των εξοπλιστικών

Στον ανακριτή σήμερα ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του - Για την υπόθεση των εξοπλιστικών Facebook Twitter
0

Στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί αναμένεται βρεθεί σήμερα Πέμπτη ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννος Παπαντωνίου.

Η ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς, Ηλιάννα Ζαμανίκα, καλεί τον πρώην υπουργό, αλλά και τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου να δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Στο περίπου 800 σελίδων κατηγορητήριο αναφέρεται ότι το ποσό για το οποίο καλείται να απολογηθεί το ζευγάρι ανέρχεται σε περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ.

Κατά τους ανακριτές, η εκτιμώμενη ζημία που υπέστη το ελληνικό δημόσιο από τις συγκεκριμένες υποθέσεις προμηθειών του, ανέρχεται σε περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας φέρεται να χρησιμοποίησε πλήθος τραπεζικών λογαριασμών, μέσω των οποίων εκτελέστηκαν εκατοντάδες κινήσεις εντός του χρηματοπιστωτικού τομέα, οι οποίες «απέβλεπαν να καταστήσουν αδύνατο τον εντοπισμό των χρημάτων που αποκόμισε» και ταυτόχρονα να προσδώσουν νομιμοφάνεια στις κινήσεις αυτές.

Κατά την κατηγορία, οι κύριοι λογαριασμοί που φέρεται να χρησιμοποίησε ο πρώην υπουργός για τη διακίνηση ύποπτων χρηματικών ποσών είναι 7 -στις ελβετικές τράπεζες EFG BANK, Credit Lyonnais (Suisse), UBS A.G,Gredit Suisse,Hypo Swiss Bank.

Από αυτούς τους λογαριασμούς, πάντα σύμφωνα με την κατηγορία, χρησιμοποιήθηκαν 35 «υπολογαριασμοί» δια των οποίων φέρεται να εκτελέστηκαν εκατοντάδες κινήσεις επενδύσεων, προκειμένου να «χάνεται» κάθε φορά η πηγή της προέλευσης κάθε επιμέρους χρηματικού ποσού.

Η χαρτογράφηση των κινήσεων αυτών, φαίνεται να κατέδειξε ότι τα επίμαχα χρηματικά ποσά κατέληγαν σε συγκεκριμένο λογαριασμό, μέσω του οποίου διαμοιράζονταν εν συνεχεία, και πάλι σε άλλους λογαριασμούς, στους οποίους εμφανιζόταν ως συνδικαιούχος η Σταυρούλα Κουράκου και εν τέλει, κατά τους ανακριτές, ο ίδιος ο Γ. Παπαντωνίου ως τελικός αποδέκτης αυτών.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται επίσης, ότι μέρος χρημάτων των επίμαχων υπολογαριασμών κινήθηκαν για αγορά χρυσού και ασημιού.

Ο πρώην υπουργός από την αρχή αρνείται την κατηγορία και υποστηρίζει πως δεν εμπλέκεται σε καμία παράνομη δραστηριότητα.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM