Σταθάκης: Tο ευνοϊκό καθεστώς ΦΠΑ στα νησιά πρέπει να διατηρηθεί

Σταθάκης: Tο ευνοϊκό καθεστώς ΦΠΑ στα νησιά πρέπει να διατηρηθεί Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
0

«Eπί της αρχής έχουμε συμφωνήσει ότι το ευνοϊκότερο καθεστώς του ΦΠΑ στα νησιά θα διατηρηθεί και πρέπει να διατηρηθεί. Αυτό παραμένει», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, πρόσθεσε ότι «αν υπάρχουν βελτιώσεις που μπορούν να γίνουν σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό πρέπει να είναι ανοικτό και είναι αντικείμενο διαλόγου», σημειώνοντας πάντως ότι «αυτή τη στιγμή πρέπει να έχεις αίσθηση του μέτρου».

Υπενθυμίζεται ότι η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ σε ορισμένα νησιά, σημειώνοντας ότι το θέμα είναι υπό συζήτηση.

Ο υπουργός Οικονομίας εκτίμησε επίσης ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα κλείσει το θέμα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους. «Νομίζω ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα έχουμε μια συμφωνία και στο πακέτο των μεταρρυθμίσεων και στη ροή της χρηματοδότησης», είπε.

Ο Γ. Σταθάκης μίλησε και για τα σχέδια της κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια, ξεκαθαρίζοντας ότι το τελικό πλάνο χρειάζεται τουλάχιστον 5 με 6 μήνες για να ολοκληρωθεί. Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην ίδρυση ενός δημόσιου φορέα στον οποίο θα μεταφερθούν όλα τα κόκκινα δάνεια των οικογενειών που ζουν λίγο πάνω ή λίγο κάτω από το όριο της φτώχειας καθώς επίσης και των οικογενειών που είδαν τα εισοδήματα τους να μειώνονται δραματικά λόγω της κρίσης.  Η προοπτική αυτή αφορά τα στεγαστικά δάνεια προκειμένου να μην κινδυνέψει η πρώτη κατοικία, αλλά θα υπάρξει πρόβλεψη και για άλλες κατηγορίες δανείων (καταναλωτικά, πιστωτικές κάρτες κ.α), χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει προσδιοριστεί το πλαίσιο για αυτές τις κατηγορίες.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Πολιτική / Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στην Εθνική Πινακοθήκη
LIFO NEWSROOM
H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM