Βαλαβάνη: Τι θα πάθουν Μύκονος και Σαντορίνη αν αυξήσουμε το ΦΠΑ;

Βαλαβάνη: Τι θα πάθουν Μύκονος και Σαντορίνη αν αυξήσουμε το ΦΠΑ; Facebook Twitter
3

Δεν θα πάθουν κάτι η Μύκονος ή η Σαντορίνη αν πάνε στο ίδιο καθεστώς ΦΠΑ με την Κρήτη, δήλωσε η αν. υπουργός  Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξηση του συγκεκριμένου φόρου.

«Υπάρχουν σκέψεις για τα νησιά. Δεν έχουμε καταλήξει. Όμως αν παραδείγματος χάρη η Μύκονος και η Σαντορίνη πάνε στο ίδιο καθεστώς με την Κρήτη, δεν θα πάθουν κάτι. Αυτό που πρέπει να προστατευθεί είναι η άγονη γραμμή», είπε η υπουργός μιλώντας στον AΝΤ1. 

Για το ενδεχόμενο αύξησης του φόρου σε ποτά και τσιγάρα η κ. Βαλαβάνη σημείωσε ότι μια αύξηση στα τσιγάρα θα ήταν πρόβλημα αφού ο φόρος σε αυτά είναι ήδη στο 88%. 

Απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο αύξησης στον φόρο του πετρελαίου ενώ σχετικά με τη ρύθμιση των 100 δόσεων και τις αντιδράσεις των δανειστών, επεσήμανε ότι «δεν ήθελαν ρύθμιση, ήθελαν δημιουργία φορολογικής συνείδησης, κάτι που είναι απολύτως θεμιτό». 

Για τις αλλαγές στο φόρο εισοδήματος, η κ. Βαλαβάνη είπε ότι «θα φέρουμε στο δεύτερο μισό του έτους τους όρους για το φόρο εισοδήματος που θα πληρωθεί το 2016». Κάλεσε δε τους φορολογούμενους να κρατήσουν όλες τις αποδείξεις σημειώνοντας ότι «εκφράζονται σκέψεις να υπάρχει επιβράβευση για όλους».

Για το μαύρο χρήμα πρότεινε να μπει ένας ενιαίος φόρος ενώ προανήγγειλε ότι στο δεύτερο μισό του έτους θα υπάρξει νομοθεσία που θα συνενώνει τις οφειλές σε τράπεζες, δημόσιο και ταμεία.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
1. Η Μύκονος είναι το μέρος όπου τον Σεπτέμβρη πλήρωναν 500 ευρώ είσοδο για να δουν τη Βίσση και τον Ρέμο και πέρα απ αυτό, αποτελούν πολυτελείς προορισμούς.2. Ο φόρος στον καπνό αυξήθηκε 10 λεπτά μέσα σε μια νύχτα, την προηγούμενη βδομάδα
Με αφορμή την κα Βαλαβάνη και τη θεση της για το ΦΠΑ, διάφορα που είπε χθες ο Τσίπρας και λοιπες μεγαλές ή μικρες κωλοτουμπιτσες, μου έρχεται στο μυαλό ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας απέναντι στην πραγματικότητα του πολιτικού μας συστήματος.Σε 6 χρόνια έχουμε αλλάξει 4 κυβερνησεις νομίζω με 3 εκλογικές αναμετρήσεις. Κάθε φορά η αντιπολίτευση υπόσχεθηκε παπάδες για να καταλήξει - στη λογική του ρεαλισμού - να κάνει οτι έκαναν οι προηγούμενοι. Εάν - λεω εγω τώρα η χαζή - στα κόμματα δεν ειχαν την αντίληψη οτι μονο αυτοί κατέχουν την απόλυτη λύση σωτηρίας και οταν βρεθήκαμε στα δύσκολα, καθόντουσαν ολοι μαζι με μια συμφωνία στα βασικά, μάλλον δε θα είμαστε στο χάλι που είμαστε, πιθανόν να είχαμε λύσει καποια προβλήματα πολύ νωρίτερα και δεν θα είχαμε χωριστεί σε γερμανοτσολιάδες ή πατριώτες.Και μη μου πειτε τωρα για αλλη κατευθυνση πολιτικής φιλολαϊκή ή υπέρ του κεφαλαίου ή αλλα διάφορα του τύπου οι αδιάφθοροι... διότι και ο Συριζα πχ τη φορολογία των εφοπλιστών την έκανε γαργαρα και πολλά απο τα στελέχη του χρόνια τώρα βρίσκονται μέσα ή περιξ του πολιτικού συστήματος.Οπωσδήποτε λοιπόν καπου στον κορακα θα έβρισκαν κοινά σημεία εαν δεν ψαχνόντουσαν ποιος θα πάρει την καρεκλα! Μου είναι πραγματικα δυσκολο πλέον να έχω μόνο θετική αντίδραση σε κάποια καλή κίνηση της κυβέρνησης καθώς αυτόματα μου έρχονται στο μυαλό οι παραπανω χαζές σκέψεις περί συναίνεσης και νιωθω μια μελαγχολία ή και θυμό.Πόση φορολογία ή μνημόνια / συμβολαια / συμφωνίες θα φαμε ακόμη χειροκροτώντας καθε φορά την "νέα πολιτική" του επόμενου απέναντι στον προηγούμενο?