Σταϊκούρας: «Ετοιμότητα» για νέα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων & νοικοκυριών- Βοήθεια στην εστίαση

Σταϊκούρας: «Σε ετοιμότητα» για νέα μέτρα στήριξης νοικοκυριών & επιχειρήσεων- Βοήθεια στην εστίαση Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Μετά τα νέα περιοριστικά μέτρα με μειωμένο ωράριο και και κλειστή μουσική στην εστίαση και τη διασκέδαση, υπουργοί της κυβέρνησης αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα στήριξης. 

«Η κυβέρνηση είναι σε ετοιμότητα να λάβει πρόσθετα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και εργαζομένων που πλήττονται από τη νέα φάση της πανδημίας και τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στην «Ναυτεμπορική».

«Είμαστε έτοιμοι, παρακολουθώντας τη δυναμική της οικονομίας και με γνώμονα τις εξελίξεις και τα στοιχεία της πραγματικής οικονομίας, με ψυχραιμία και σύνεση, με γρήγορα αντανακλαστικά αλλά όχι βεβιασμένα, να ενεργήσουμε και πάλι, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της χώρας», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως η κυβέρνηση εξετάζει τη στήριξη των καταστημάτων εστίασης για την ζημία που θα υποστούν λόγω των μέτρων. «Όταν έχουμε όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα θα δούμε πώς θα στηριχτεί ο κλάδος», πρόσθεσε ο υπουργός.

Την ίδια ώρα, άνθρωποι του κλάδου αντιδρούν για τους περιορισμούς που ισχύουν από σήμερα, καθώς υποχρεώνονται να κλείνουν τα μεσάνυχτα, χωρίς όρθιους πελάτες και με κλειστή τη μουσική.

Ακόμα και στο ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς, θα επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι τις 2 τα ξημερώματα αλλά με όλες τις υπόλοιπες απαγορεύσεις. 

Τουλάχιστον έως και τα μέσα Ιανουαρίου τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα χωρίς μουσική, με όριο έξι ατόμων ανά τραπέζι, χωρίς όρθιους πελάτες και μετρική απόσταση στα τραπεζοκαθίσματα. Η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας ΚΝ95 θα είναι υποχρεωτική για τους εργαζόμενους στην εστίαση. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ