Ράμμος: Τα αρχεία παρακολούθησης του Ανδρουλάκη καταστράφηκαν την ημέρα της καταγγελίας με εντολή Κοντολέοντα

Ράμμος: Τα αρχεία παρακολούθησης του Ανδρουλάκη καταστράφηκαν την ημέρα της καταγγελίας με εντολή Κοντολέοντα Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Τα αρχεία της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ καταστράφηκαν την ημέρα της καταγγελίας του, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο, που κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ράμμος ανέφερε ότι η καταστροφή των αρχείων παρακολούθησης έγινε με εντολή του πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ, κ. Κοντολέοντος στις 29 Ιουλίου.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η αρχική απάντηση του επικεφαλής της ΕΥΠ, κ. Δεμίρη στο αίτημα για πρόσβαση στο φάκελο ήταν ότι δεν ξέρει αν υπάρχει. Το μόνο που γνώριζε ήταν μόνο ένα έγγραφο του Κοντολέοντος και του Βλάχου προς τον πάροχο για πιστοποίηση αριθμού.

Σε νέο έλεγχο μετά από λίγες μέρες, σύμφωνα με τον ίδιο, τους δόθηκε από την ΕΥΠ έγγραφη δήλωση του Δεμίρη ότι η διαδικασία της άρσης του απορρήτου κινήθηκε νόμιμα. Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της ΕΥΠ επικαλέσθηκε απόρρητο και καθήκον εχεμύθειας για να μη δώσει άλλες απαντήσεις.

Ο κ. Ράμμος χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη στάση ως «υπεκφυγή» και «άρνηση συνεργασίας» καθώς η ΕΥΠ δεν μπορεί να επικαλείται απόρρητο στην Αρχή που έχει από το Σύνταγμα την ελεγκτική αρμοδιότητα σε αυτή. Επιπλέον, μίλησε για άρνηση συνεργασίας από την Εισαγγελέα Βλάχου και την ΕΥΠ με υπεκφυγές.

Στο πλαίσιο αυτό, συμπέρανε ότι πουθενά δεν υπήρχε αιτιολογία για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη και ότι δεν επιτρέπεται σε ένα κράτος δικαίου η αδιαφάνεια.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ