Παρακολουθήσεις: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Δεμίρη στην Εξεταστική- «Νόμιμη η επισύνδεση για Ανδρουλάκη»

Εξεταστική για παρακολουθήσεις: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του διοικητή της ΕΥΠ- «Νόμιμη η επισύνδεση για Ανδρουλάκη» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Η κεκλεισμένων των θυρών κατάθεση του διοικητή της ΕΥΠ είχε ξεκίνησε το απόγευμα της προηγούμενης Πέμπτης, συνεχίστηκε σήμερα από τις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι.

Επόμενος μάρτυρας που έχε κληθεί να καταθέσει στην Επιτροπή είναι ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών Χρήστος Ράμμος. Εάν η κατάθεσή του δεν προλάβει να ολοκληρωθεί σήμερα, αυτή θα συνεχιστεί και αύριο το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Πρώτο Θέμα, ο κ. Δεμίρης ισχυρίστηκε ότι η επισύνδεση στην περίπτωση Ανδρουλάκη είναι νόμιμη.

«Η διαδικασία για την επισύνδεση του κ. Ανδρουλάκη τηρήθηκε απόλυτα και σε όλα τα επίπεδα. Ξεκίνησε από εκεί που έπρεπε να ξεκινήσει, έφτασε εκεί που έπρεπε να φτάσει και εγκρίθηκε όπως έπρεπε να εγκριθεί» φέρεται να είπε.

Πρόσθεσε δε, ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «μπορεί να πάει να ενημερωθεί από τον εισαγγελέα για τις υποψίες που οδήγησαν στην επισύνδεση, όχι δημόσια».

Ο διοικητής της ΕΥΠ, απέφυγε ωστόσο να αναφερθεί στην ουσία της υπόθεσης, όπως μεταδίδουν οι ίδιες πηγές, επικαλούμενος τη ρήτρα εχεμύθειας.

Φέρεται ωστόσο να είπε ότι η νομιμότητα τηρήθηκε και για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Δεμίρης είπε πως στην ΕΥΠ λειτουργεί αυτοματοποιημένος μηχανισμός καταστροφής των ψηφιακών αρχείων, αν και όπως σημείωσε ο ίδιος από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του έχει ζητήσει την διακοπή καταστροφής των αρχείων.

Ο κ. Δεμίρης ξεκαθάρισε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι η ΕΥΠ δεν χρησιμοποιεί το Predator και τόνισε ότι υπάρχει τριπλό ελεγκτικό φίλτρο για τις ενέργειες της υπηρεσίας, δηλαδή εισαγγελέας, ΑΔΑΕ, Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας.

«Αν και βάσει νόμου θα μπορούσε να αρθεί, δεν είμαι σίγουρος ότι η άρση απορρήτου από τον πρωθυπουργό θα ήταν χρήσιμη, σε μια υπηρεσία που από τη φύση της χρειάζεται μυστικότητα για λόγους εθνικής ασφαλείας» φέρεται να απάντησε σε σχετική ερώτηση.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά στην «παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό Predator, την παράνομη χρήση αυτού στην επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου».

Με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα/ΑΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Πολιτική / Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για πρόχειρα και αποσπασματικά μέτρα που στο μόνο που βοηθούν είναι να αυξηθούν ακόμα περισσότερο τα υπερκέρδη των πολυεθνικών σε βάρος των καταναλωτών
NEWSROOM
Επίθεση Ανδρουλάκη σε Κασσελάκη: Βολεύει να ευτελίζει την αντιπολίτευση

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Μήνυμα αποδοκιμασίας του 41% ζήτησε από τους ψηφοφόρους ο Ανδρουλάκης

«Εάν το ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρό θα μπορέσει να ενοποιήσει το προοδευτικό μέτωπο» - «Βολεύει να ευτελίζει την αντιπολίτευση» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τον Στέφανο Κασσελάκη
NEWSROOM