Το πρώτο υπουργικό συμβούλιο - Ο Μητσοτάκης μοιράζει φακέλους, δίνει οδηγίες και ανακοινώνει απαγορεύσεις

Το πρώτο υπουργικό συμβούλιο - Ο Μητσοτάκης μοιράζει φακέλους, δίνει οδηγίες και ανακοινώνει απαγορεύσεις Facebook Twitter
Σήμερα το πρώτο υπουργικό συμβούλιο και τα «απαγορευτικά» από τον Μητσοτάκη
0

Η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου έχει οριστεί για τις 11 το πρωί και από χθες έγινε γνωστό πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσέρχεται με φακέλους οδηγιών και ανακοινώσεις για κανόνες και απαγορεύσεις.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται σήμερα να παρουσιάσει στους υπουργούς του το πλάνο διακυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγησή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους υπουργούς θα μεταδοθεί ζωντανά σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ωστόσο αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί αυτό, αλλά και η τελευταία.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραδώσει φακέλους στους οποίους θα περιγράφονται λεπτομερώς οι στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν ανά υπουργείο μέχρι τον Δεκέμβριο. Επίσης θα δοθούν διευκρινήσεις για το πώς θα γίνεται η αξιολόγηση κάθε υπουργείου.

Οι κανόνες Μητσοτάκη

Από χθες έγινε γνωστό πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει σήμερα ασυμβίβαστα στους υπουργούς και τους υφυπουργούς.

Μεταξύ αυτών η απαγόρευση πρόσληψης συγγενών πρώτου και δευτέρου βαθμού, ενώ απαγόρευση θα τεθεί και για οποιασδήποτε σύμβαση με το Δημόσιο θα έχουν και οι σύζυγοι, όπως και τα παιδιά των κυβερνητικών στελεχών.

Επίσης θα απαγορευθεί στο σύνολο του κυβερνητικού σχήματος –υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς και ειδικούς γραμματείς– οποιαδήποτε παράλληλη επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα.

Οι γενικές γραμματείες των υπουργείων θα μειωθούν από 93 σε 60, ενώ δραστικά μειωμένος θα είναι και ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που μπορούν να τοποθετήσουν τα μέλη της κυβέρνησης.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM