Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος απάντησε εκ μέρους της κυβέρνησης στις αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί για τις διακοπές του Αλέξη Τσίπρα στη θαλαμηγό του Περικλή Παναγόπουλου, το περασμένο καλοκαίρι. 

 

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη, ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος είπε:

 

«Ο πρωθυπουργός δεν έχει βίλα μεσοτοιχία στην Τήνο με τον κ. Χριστοφοράκο ούτε έχει πλουτίσει από την πολιτική για να του ανήκουν δεκάδες πολυτελή ακίνητα στην Αθήνα και στο Παρίσι».

 

«Η κυρία Παναγοπούλου είναι άμισθη σύμβουλος, συνεργάτης του πρωθυπουργού και δικαιούται να φιλοξενήσει τον πρωθυπουργό τον 15Αύγουστο για δυο τρεις μέρες ανάπαυλας. Τον κάλεσε τον φιλοξένησε και αυτό είναι όλο. Θα επιλέξουμε εμείς να κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση με τη ΝΔ και τον κ. Πορτοσάλτε το δημοσιογραφικό επίπεδο του οποίου όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν;», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε διακοπές τον Δεκαπενταύγουστο;» συνέχισε ο Δ. Τζανακόπουλος, «Το γεγονός ότι το θέμα ήρθε στο προσκήνιο τώρα, κάτι σημαίνει, συμπλήρωσε ο κ. Τζανακόπουλος, υποστηρίζοντας πως φανερώνει την πολιτική γύμνια της ΝΔ, που εστιάζει σε "κίτρινες" ειδήσεις όποτε έρχονται θετικά μέτρα».

 

 

Νέα Δημοκρατία: Ξεδιάντροπη υποκρισία

 

Για τη Νέα Δημοκρατία, το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός βρέθηκε να κάνει δωρεάν διακοπές τον Αύγουστο με την πολυτελή θαλαμηγό ενός εφοπλιστή, του οποίου η σύζυγος λίγους μήνες νωρίτερα, το Μάιο του 2018 , ορίστηκε από τον ίδιο άμισθη σύμβουλός του για θέματα διασποράς, αποτελεί και αυτό ένα προϊόν πολιτικής συναλλαγής. «Η ξεδιάντροπη υποκρισία κ. Τσίπρα που παριστάνει ότι πολεμά τις ελίτ και κάνει δωρεάν διακοπές με τα κότερά της δεν έχει προηγούμενο», τονίζονταν στην ανακοίνωση της οδού Πειραιώς.