Προνόμια εμβολιασμένων: Στις 12:00 οι ανακοινώσεις από τον Μητσοτάκη

Προνόμια εμβολιασμένων: Στις 12:00 οι ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό Facebook Twitter
0

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στις 12:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, θα κάνει ανακοινώσεις για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών και τις διευκολύνσεις στους πλήρως εμβολιασμένους.


Στην παρουσίαση θα μετέχουν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος.

Εστίαση: To σχέδιο για covid free χώρους και έλεγχο με QR code

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι ιδιοκτήτες μαζικών χώρων (κινηματογράφοι, θέατρα, συναυλίες, φεστιβάλ, αθλητικές εκδηλώσεις) θα έχουν την επιλογή να προσφέρουν υπηρεσίες μόνο σε πλήρως εμβολιασμένους πολίτες ή σε όλους.

Σε περίπτωση που επιλέξουν να διατηρήσουν τον χώρο τους covid free, τότε θα λειτουργούν χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα. 

Ο έλεγχος εμβολιασμού κάθε πελάτη αναμένεται να γίνεται μέσω ειδικής εφαρμογής που θα έχει στη διάθεσή του ο ιδιοκτήτης ή υπεύθυνος του χώρου, με την οποία θα ελέγχει το QR Code του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη για download σε κινητά, σύμφωνα με πληροφορίες, από την πύλη gov.gr και όταν ελεγχθεί το πιστοποιητικό, θα ανάβει «πράσινο» για την είσοδο χωρίς κανένα άλλο προσωπικό στοιχείο του πολίτη.

Εάν, τώρα, επιλέξουν ο χώρος τους να δέχεται ανεμβολίαστους πολίτες, τότε θα λειτουργούν με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, δηλαδή με χρήση μάσκας, αποστάσεις και περιορισμούς στην πληρότητα των χώρων.

Τι θα γίνει με θέατρα, σινεμά και αθλητικές εκδηλώσεις

Την ίδια στιγμή ελεύθερα για τους εμβολιασμένους φέρεται να ανοίγουν οι πόρτες θεάτρων και συναυλιακών χώρων, σε πρώτη φάση για ανοιχτούς χώρους και στη συνέχεια κλειστούς, όταν παραστάσεις και συναυλίες μεταφερθούν από το φθινόπωρο σε εσωτερικούς χώρους.

Παρόμοιες φέρεται να είναι οι αποφάσεις επίσης για γήπεδα και αθλητικές εκδηλώσεις, ενώ ήδη ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι θα εκδίδει εισιτήρια μόνο για όσους είναι εμβολιασμένοι.

Εξαιρούνται καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης

Κυβερνητικές πηγές διευκρινίζουν πως οι όποιες διευκολύνσεις δεν αφορούν καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης, όπως σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, φούρνοι, καθώς επίσης τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και μέσα μαζικής μεταφοράς όπου η πρόσβαση θα γίνεται με ίδιους όρους για όλους τους πολίτες- εμβολιασμένους και μη.

Πρόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι οι διευκολύνσεις να ισχύσουν μέσα στο καλοκαίρι αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι τεχνικές προετοιμασίες και θα αφορούν ένα ευρύ πεδίο δραστηριοτήτων.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολική ψήφος: Λήγει η προθεσμία αποστολής του ψηφοδελτίου για τις Ευρωεκλογές – Οι τελικές ημερομηνίες

Πολιτική / Επιστολική ψήφος: Λήγει η προθεσμία αποστολής του ψηφοδελτίου για τις Ευρωεκλογές – Οι τελικές ημερομηνίες

Υπενθυμίζεται ότι για να καταμετρηθούν οι επιστολικές ψήφοι θα πρέπει να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους έως την παραμονή των εκλογών και συγκεκριμένα έως και το Σάββατο 8 Ιουνίου και ώρα Ελλάδας 17:00
NEWSROOM
Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δηλώνω ναζιστής» παραδέχεται κυνικά ο Λαγός

Πολιτική / Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δηλώνω ναζιστής» παραδέχεται κυνικά ο Λαγός

«Δηλώνω ναζιστής! Θα με δικάσετε γι’ αυτό; Για να φύγουμε κάποτε! Δεν το έχω πει ποτέ, θα το πω τώρα, με φέρνετε στα όριά μου με τις ερωτήσεις, είμαι εθνικοσοσιαλιστής!» ανέφερε ο πρώην ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής
NEWSROOM