«Προνόμια» για εμβολιασμένους: Covid free χώροι και έλεγχος με QR code- Πιθανώς σήμερα οι ανακοινώσεις

«Προνόμια» για εμβολιασμένους: Covid free χώροι και έλεγχος με QR code- Πιθανώς σήμερα οι ανακοινώσεις Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
0

Το σχέδιο για άρση περιορισμών μόνο για πλήρως εμβολιασμένους αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η κυβέρνηση, με τα λεγόμενα «προνόμια» να τίθενται σε ισχύ από Ιούλιο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στο Μέγαρο Μαξίμου θα γίνει σύσκεψη θα γίνει σήμερα σύσκεψη με θέμα τη σύνταξη πρωτοκόλλων για εφαρμογή νέων μέτρων για εμβολιασμένους.

Οι ανακοινώσεις ενδέχεται να γίνουν τμηματικά ενώ δεν αποκλείεται η εκπομπή του βασικού μηνύματος του κυβερνητικού σχεδίου να γίνει από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εστίαση: To σχέδιο για covid free χώρους και έλεγχο με QR code

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι ιδιοκτήτες μαζικών χώρων (κινηματογράφοι, θέατρα, συναυλίες, φεστιβάλ, αθλητικές εκδηλώσεις) θα έχουν την επιλογή να προσφέρουν υπηρεσίες μόνο σε πλήρως εμβολιασμένους πολίτες ή σε όλους.

Σε περίπτωση που επιλέξουν να διατηρήσουν τον χώρο τους covid free, τότε θα λειτουργούν χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα. 

Ο έλεγχος εμβολιασμού κάθε πελάτη αναμένεται να γίνεται μέσω ειδικής εφαρμογής που θα έχει στη διάθεσή του ο ιδιοκτήτης ή υπεύθυνος του χώρου, με την οποία θα ελέγχει το QR Code του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη για download σε κινητά, σύμφωνα με πληροφορίες, από την πύλη gov.gr και όταν ελεγχθεί το πιστοποιητικό, θα ανάβει «πράσινο» για την είσοδο χωρίς κανένα άλλο προσωπικό στοιχείο του πολίτη.

Εάν, τώρα, επιλέξουν ο χώρος τους να δέχεται ανεμβολίαστους πολίτες, τότε θα λειτουργούν με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, δηλαδή με χρήση μάσκας, αποστάσεις και περιορισμούς στην πληρότητα των χώρων.

Τι θα γίνει με θέατρα, σινεμά και αθλητικές εκδηλώσεις

Την ίδια στιγμή ελεύθερα για τους εμβολιασμένους φέρεται να ανοίγουν οι πόρτες θεάτρων και συναυλιακών χώρων, σε πρώτη φάση για ανοιχτούς χώρους και στη συνέχεια κλειστούς, όταν παραστάσεις και συναυλίες μεταφερθούν από το φθινόπωρο σε εσωτερικούς χώρους.

Παρόμοιες φέρεται να είναι οι αποφάσεις επίσης για γήπεδα και αθλητικές εκδηλώσεις, ενώ ήδη ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι θα εκδίδει εισιτήρια μόνο για όσους είναι εμβολιασμένοι.

Εξαιρούνται καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης

Κυβερνητικές πηγές διευκρινίζουν πως οι όποιες διευκολύνσεις δεν αφορούν καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης, όπως σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, φούρνοι, καθώς επίσης τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και μέσα μαζικής μεταφοράς όπου η πρόσβαση θα γίνεται με ίδιους όρους για όλους τους πολίτες- εμβολιασμένους και μη.

Πρόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι οι διευκολύνσεις να ισχύσουν μέσα στο καλοκαίρι αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι τεχνικές προετοιμασίες και θα αφορούν ένα ευρύ πεδίο δραστηριοτήτων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θέμης Σοφός: Η Σοφία Πολυζωγοπούλου δέχτηκε 30 μπουνιές μέσα στο αυτοκίνητο

Ελλάδα / Θέμης Σοφός: Η Σοφία Πολυζωγοπούλου δέχτηκε 30 μπουνιές μέσα στο αυτοκίνητο από τον Λύτρα

«Έχουμε φθάσει σε απύθμενα βάθη θράσους αν προσπαθούμε να βρούμε δικαιολογητική βάση σε μια συμπεριφορά η οποία μάλλον είναι η μόνη που διαφοροποιεί το ανθρώπινο είδος από τα ζωώδη ένστικτα»
NEWSROOM