Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Σύσκεψη Θεοδωρικάκου με τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. – 10 κέντρα στο μικροσκόπιο

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Σύσκεψη Θεοδωρικάκου με τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. – 10 κέντρα στο μικροσκόπιο Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Unsplash
0

Συνάντηση εργασίας με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, υποστράτηγο Ηλία Κοσσυβάκη είχε νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος ζήτησε ταχύτατη, αποτελεσματική και σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης των εικονικών δικαιολογητικών εμβολιασμού.

Σημειώνεται ότι την διερεύνηση ανέλαβε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία σχηματίζει δικογραφία, προκειμένου να πέσει άπλετο φως και να αποδοθούν οι ευθύνες στους εμπλεκομένους.

Υπενθυμίζεται πως η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων έχει αναλάβει τόσο την υπόθεση της Καρδίτσας (όπου σε κέντρο υγείας υπάλληλος χορήγησε 34 πλαστά πιστοποιητικά) όσο και αυτή της νοσηλεύτριας του νοσοκομείου Κοζάνης που φέρεται να είχε εμβολιαστεί για κορωνοϊό εικονικά στο κέντρο της Καρδίτσας. 

Νωρίτερα, ένορκη διοικητική εξέταση διατάχθηκε για τέσσερις εργαζόμενους του νοσοκομείου Γεννηματάς, στη Θεσσαλονίκη, που προσκόμισαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, προκειμένου να μην τεθούν σε αναστολή εργασίας. Πρόκειται για τρία άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό και μία διοικητική υπάλληλο που ομολόγησαν την πράξη τους.

Δέκα κέντρα στο «μικροσκόπιο» 

Ωστόσο, όπως γνωστοποίησε ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης, σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1, πέραν των τριών συγκεκριμένων περιπτώσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας (Κέντρο Υγείας Παλαμά, «Γ. Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης) στο μικροσκόπιο της αρχής  έχουν μπει 10 εμβολιαστικά κέντρα για τυχόν έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού. 

Υπενθυμίζεται ότι η Αρχή Διαφάνειας διεξάγει έρευνα για το νοσοκομείο Σαντορίνης, μετά την αποκάλυψη ότι υπάλληλος χορήγησε πλαστές βεβαιώσεις αρνητικών rapid tests σε τουρίστες.


Καμία καταγγελία στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών


Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει σε ενακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), δεν έχει καμία καταγγελία για ψευδή πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού.

Με αφορμή πληροφορίες για εικονικούς εμβολιασμούς και για ψευδώς θετικά rapid test και PCR, ο ΙΣΑ δηλώνει ότι ουδεμία τέτοια καταγγελία για γιατρούς μέλη του έχει περιέλθει στην αντίληψή του. Στην ανακοίνωση του ΙΣΑ τονίζεται ότι σε περίπτωση που διαπιστωθούν τέτοιες απαράδεκτες αξιόποινες πράξεις, θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM