Πληθαίνουν τα περιστατικά διακίνησης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης, καθώς στο φως της δημοσιότητας έρχονται νέες καταγγελίες.

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στο μικροσκόπιο των ελεγκτών της Υγειονομικής Περιφέρειας στην Πάτρα, πλέον βρίσκεται το  νοσοκομείο του Μεσολογγίου, έπειτα από καταγγελία για πλαστό πιστοποιητικό νόσησης γυναίκας γιατρού. 

 

Συνάδελφός της στα εξωτερικά ιατρεία φέρεται να πήρε δείγμα από ασθενή με κορωνοιό για να το καταγράψει ως δικό της και να της δοθεί πιστοποιητικό νόσησης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ παρακλάδια των κυκλωμάτων με πλαστά πιστοποιητικά έχουν εντοπιστεί σε Αιτωλοακαρνανία και Κρήτη.

 

«Ψάχνω λαμόγιο γιατρό για πλαστό πιστοποιητικό»

 

Την ίδια ώρα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ γυναίκα αρνήτρια του εμβολίου δήλωσε: «Δεν πρόκειται να εμβολιαστώ με τίποτα και θα ψάχνω να βρω λαμόγια γιατρούς για να μου δώσουν πλαστά πιστοποιητικά».

 

Όπως είπε, ο γιατρός της είπε πως δε μπορεί να κάνει το εμβόλιο λόγω ενός προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει. Επομένως, ψάχνει τρόπο να εκδώσει πιστοποιητικό, καθώς το χαρτί που επιβεβαιώνει το πρόβλημα υγείας της δεν γίνεται δεκτό στα μαγαζιά, στα οποία πλέον μπορούν να μπουν μόνο οι εμβολιασμένοι.

 

 

«Έχω σκεφτεί να πάρω ένα θετικό τεστ για να μην εμβολιαστώ, αλλά ο γιατρός δεν το δέχτηκε. Έχω σκεφτεί να κάνω και ψεύτικο πιστοποιητικό. Έχω σκεφτεί να πω στο γιατρό να μη μου βάλει τη βελόνα και να πετάξει έξω το υγρό. Τους έχω προτείνει να τους πληρώσω τόσο, όσο μπορώ. Τους παίρνω τηλέφωνο και τους λέω πόσα θέλεις, αλλά φοβούνται και δεν το κάνουν.»

 

Η ίδια ισχυρίζεται πως «εσείς οι εμβολιασμένοι είστε πιο επικίνδυνοι για εμάς που έχουμε δεν το έχουμε κάνει και έχουμε νοσήσει γιατί κολλάμε». 


«Ποια παρανομία; Στην Ελλάδα βρισκόμαστε. Παράνομοι είναι όλοι αυτοί που κάνουν όλα αυτά. Υποχρεωτικός εμβολιασμός; Αν δεν κάνω εμβόλιο, δεν κυκλοφορώ; Πού τα ακούσατε όλα αυτά;» συνέχισε η ίδια ενώ στην παρατήρηση της δημοσιογράφου πως το να εξασφαλίζεις πλαστό πιστοποιητικό είναι παράνομο, απάντησε: «Δεν πειράζει. Στην π*** απαντάς με π***.»
 

Οι έρευνες

 

Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ ανέλαβε την διερεύνηση της υπόθεσης με τα εικονικά πιστοποιητικά στο κέντρο υγείας Παλαμά Καρδίτσας αλλά και τις προεκτάσεις της.

 

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων έχει αναλάβει τόσο την υπόθεση της Καρδίτσας όσο και αυτή της νοσηλεύτριας του νοσοκομείου Κοζάνης που φέρεται να είχε εμβολιαστεί για κορωνοϊό εικονικά στο κέντρο της Καρδίτσας. Υπενθυμίζεται πως στον Παλαμά Καρδίτσας υπάλληλος του Κέντρου Υγείας χορήγησε 34 πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, ενώ ανάμεσα στους αποδέκτες τους βρίσκονται και υγειονομικοί από άλλες περιφέρειες.

 

Σε καταγγελίες για εικονικούς εμβολιασμούς στην Ικαρία, προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο Mega. Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, δύο εργαζόμενοι έχουν πλαστό πιστοποιητικό. «Δύο, υποτίθεται, συνάδελφοι πήγαν να εμβολιαστούν αλλά δεν τους έγινε ποτέ ο εμβολιασμός» ανέφερε.

 

Τέλος, έρευνες διεξάγονται και για πλαστά πιστοποιητικά από την Βουλγαρία.