ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ καταθέτουν μαζί το αντιρατσιστικό

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ καταθέτουν μαζί το αντιρατσιστικό Facebook Twitter
4

Ενώνουν δυνάμεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, συμφωνώντας να καταθέσουν ως κοινή πρόταση νόμου το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο Ρουπακιώτη, μετά το «όχι» του πρωθυπουργού, χθες στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συμφωνία ήταν-σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ- αποτέλεσμα τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Φώτη Κουβέλη. Πάντως, το νομοσχέδιο, δεν περνάει μόνο με τις ψήφους ΠΑΣΟΚ,. ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ, αν και το κόμμα της Κουμουνδούρου είναι πολύ πιθανό να καταθέσει τη δική του πρόταση, ώστε να μην χρεωθεί τη σύμπλευση με τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης. Πάντως ακόμη και με τον ΣΥΡΙΖΑ, το σχέδιο νόμου για να περάσει θα πρέπει να έχει το «ναι» βουλευτών και από τη Ν.Δ., όπως ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της ψήφισης του.

Ζήτημα δημιουργείται και για τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος ναι μεν είναι αυτός που έφτιαξε το νομοσχέδιο, θα βρεθεί όμως να υπερασπίζεται το "δημιούργημα" του, ως υπουργός μιας κυβέρνησης η οποία είναι αντίθετη σε αυτό.

Άμεση ήταν η απάντηση της Χ.Α. στην πρόταση σε ανακοίνωση με τους γνωστούς γενικόλογους λαϊκισμούς, μακριά από την ουσία του νομοσχεδίου, περί «εθνικιστικού ποταμιού» που θα στείλει στη φυλακή τους κλέφτες.  

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το αντίδοτο απέναντι στην ακρίβεια, είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος»

«Δεν αρκεί μόνο να βρει κάποιος οποιαδήποτε δουλειά, αλλά το πώς, θα παντρέψουμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων με τις ανάγκες των εργαζομένων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΙΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές στα ελληνοτουρκικά» - Πότε αναμένεται η συνάντηση με τον Ερντογάν

Όσα είπε ο πρωθυπουργός για τις σχέσεις της Ελλάδας με ΗΠΑ, Τουρκία και Ισραήλ, τον στόχο της αυτοδυναμίας, την τροπολογία για τη συνεπιμέλεια, την αναθεώρηση του Συντάγματος
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Πολύ γουστάρω να γίνει ονομαστική ψηφοφορία θα πέσει γέλιο όλοι εκεί μέσα επικαλούνται την Δημοκρατία για τα πάντα σαν άλλοθι στην ονομαστική ψηφοφορία που θα κρυφτούν ο-εο ?
Oταν η ποινικοποίηση της έκφρασης επιφέρει ποινές που καθιστούν επίφοβη την ελευθερία της γνώμης ,βρίσκεσαι πολύ κοντά στην ποινικοποίηση της σκέψης . Παρόμοιες καταστάσεις βίωσε η ανθρωπότητα σε απόλυτες δικτατορίες Σταλινικού τύπου και όχι μόνο. Ειναι πραγματικά να αναρωτιέσαι πόσο δημοκράτες είναι όλοι αυτοί οι αυτοκλητοι ''ιδιοκτήτες'' της δημοκρατίας και κατά πόσο το αθλιο πολιτικό καθεστώς μας εχει υποδουλωθεί στις πολιτικές πρακτικές και θεωρίες της κυρίαρχης αριστεράς. Aς διαβάσουν πρώτα οι ''πεφωτισμένοι'' σύντροφοι της αριστεράς τα στοιχεία της επίσημης Ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας για τούς πρωτεργάτες της εγκληματικότητας στην Ελληνική επικράτεια και μετά ας μας πουν τι ακριβώς εννοούν με την έκφραση 'ρατσιστική βία'. ΠΟυ εισαι ρε Βολταιρο με το "διαφωνω με οτι λες αλλα θα υπερασπιστω μεχρι θανατου το δικαιωμα σου νατο λες".... ΟΙ Βενιζελοτσιπροσαμαροκουβεληδες σε κανανε σκονη...