Αλέξης Χαρίτσης: Σενάρια περί παραίτησής του από πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς

Παραιτείται ο Αλέξης Χαρίτσης από πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Facebook Twitter
Αλέξης Χαρίτσης/ Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Προ εξελίξεων βρίσκεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Αριστεράς, καθώς ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος, Αλέξης Χαρίτσης, αναμένεται να υποβάλει την παραίτησή του την Τετάρτη, κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου. Την πληροφορία μετέδωσε ο δημοσιογράφος Ανδρέας Παπαδόπουλος μέσα από το μαγκαζίνο του Παραπολιτικά 90,1.

Η αποχώρηση Χαρίτση έρχεται μετά την πολιτική ήττα του στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Οργάνου, όπου, παρά τη θέση του υπέρ των συνεργασιών με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, μειοψήφησε απέναντι στη γραμμή που προωθούσαν στελέχη όπως οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Νίκος Φίλης, Πάνος Σκουρλέτης και Σία Αναγνωστοπούλου.

Σύμφωνα με τη στήλη «Δευτέρα Παρουσία» του Βασίλη Σκουρή στην εφημερίδα Απογευματινή, οι εξελίξεις ήταν προδιαγεγραμμένες μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Αριστεράς να απορρίψει την εισήγηση Χαρίτση και να υιοθετήσει τη στρατηγική της αυτόνομης πορείας που πρότεινε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, με τη στήριξη των «53» και του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Η παραίτηση Χαρίτση εκτιμάται ότι θα επισπευσθεί και ενδέχεται να προηγηθεί του συνεδρίου της Νέας Αριστεράς, το οποίο έχει προγραμματιστεί για το τέλος Ιουνίου, μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.
 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΗ LIVE ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης από Βουλή: Νομοθετική πρωτοβουλία για επιτάχυνση υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα

«Οσα εσείς καταγγέλλετε κ. Ανδρουλάκη, ο ΟΟΣΑ τα χαιρετίζει» είπε ο πρωθυπουργός προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που είχε ζητήσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή
THE LIFO TEAM
ΥΠΕΞ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΡΑΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ

Πολιτική / ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Η Συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει με σαφήνεια το χαρακτήρα της Μουσουλμανικής Μειονότητας

«Επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις με ανάλογο περιεχόμενο ούτε δίκαιο παράγουν ούτε συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών
THE LIFO TEAM