Αλέξης Χαρίτσης: Σενάρια περί παραίτησής του από πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς

Παραιτείται ο Αλέξης Χαρίτσης από πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Facebook Twitter
Αλέξης Χαρίτσης/ Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Προ εξελίξεων βρίσκεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Αριστεράς, καθώς ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος, Αλέξης Χαρίτσης, αναμένεται να υποβάλει την παραίτησή του την Τετάρτη, κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου. Την πληροφορία μετέδωσε ο δημοσιογράφος Ανδρέας Παπαδόπουλος μέσα από το μαγκαζίνο του Παραπολιτικά 90,1.

Η αποχώρηση Χαρίτση έρχεται μετά την πολιτική ήττα του στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Οργάνου, όπου, παρά τη θέση του υπέρ των συνεργασιών με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, μειοψήφησε απέναντι στη γραμμή που προωθούσαν στελέχη όπως οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Νίκος Φίλης, Πάνος Σκουρλέτης και Σία Αναγνωστοπούλου.

Σύμφωνα με τη στήλη «Δευτέρα Παρουσία» του Βασίλη Σκουρή στην εφημερίδα Απογευματινή, οι εξελίξεις ήταν προδιαγεγραμμένες μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Αριστεράς να απορρίψει την εισήγηση Χαρίτση και να υιοθετήσει τη στρατηγική της αυτόνομης πορείας που πρότεινε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, με τη στήριξη των «53» και του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Η παραίτηση Χαρίτση εκτιμάται ότι θα επισπευσθεί και ενδέχεται να προηγηθεί του συνεδρίου της Νέας Αριστεράς, το οποίο έχει προγραμματιστεί για το τέλος Ιουνίου, μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.
 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM