Παππάς: Οι τηλεοπτικές άδειες θα είναι τέσσερις

Παππάς: Οι τηλεοπτικές άδειες θα είναι τέσσερις Facebook Twitter
1

«Οι άδειες είναι τέσσερις, όπως έχει αποφασίσει η Βουλή», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή τους την εφημερίδα «Επένδυση», σημειώνοντας ότι «είμαστε μέσα στο χρονοδιάγραμμα και μέσα στον Αύγουστο θα έχουμε τη δημοπρασία».

 

Ο υπουργός αναφέρει ότι λόγοι δημόσιου συμφέροντος επιβάλλουν τον διαγωνισμό για τις άδειες. «Κάνουμε μια προσπάθεια για να πάμε σε βιώσιμα σχήματα, κ. Παλλήκαρη, η εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια των ΜΜΕ έχει αναδείξει το πρόβλημα ανάγλυφα. Στην Ελλάδα είχαμε μέχρι πρότινος τηλεοπτικούς σταθμούς ζημιογόνους και χωρίς άδειες. Αυτή ήταν η διπλή ρίζα της διαπλοκής. Κανάλια χωρίς άδειες, εξαρτώμενα, δηλαδή, από την πολιτική εξουσία, και ζημιογόνα, εξαρτώμενα δηλαδή από τη διαρκή κάμψη των τραπεζικών κανόνων. Αποτέλεσμα; Πλούσιοι μέτοχοι με πτωχευμένες εταιρείες, κανάλια με χαμηλό ή ανύπαρκτο προϊόν και δάνεια σχεδόν ενός δισ.», αναφέρει ο κ. Παππάς.

Όσον αφορά την αδειοδότηση των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, λέει ότι θα ακολουθήσει αυτής των πανελλαδικών.

 

Επισημαίνει ακόμη ότι αυτήν τη στιγμή κανένα κανάλι δεν έχει άδεια. «Επί 27 χρόνια λειτούργησαν κανάλια χωρίς άδεια. Μετά την αδειοδότηση ο πάροχος δικτύου, όπως ορίζει ο νόμος, θα μεταφέρει το σήμα των αδειοδοτημένων καναλιών. Ο νόμος θα τηρηθεί. Ουδείς είναι υπεράνω του νόμου», τονίζει.

 

Κατηγορεί τη ΝΔ για «διαρκή ταύτιση με τις θέσεις όσων αυτήν τη στιγμή έχουν κανάλια», αναφερόμενος στις επικρίσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν περίμενε τις αποφάσεις του ΣτΕ, λέγοντας ότι η «ΝΔ ζητά για χιλιοστή φορά να μη γίνει ο διαγωνισμός», θέτοντας το ίδιο ερώτημα που κατέθεσαν στο ΣτΕ οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί με τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων. «Οι αιτήσεις για πάγωμα του διαγωνισμού απορρίφθηκαν, και μάλιστα με το σκεπτικό ότι συντρέχουν λόγοι δημόσιου συμφέροντος για να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία. Άρα, λοιπόν, η ΝΔ θα έπρεπε να ενημερωθεί για τις αποφάσεις του ΣτΕ και να μη σέρνεται παπαγαλίζοντας τα ειδικά και καθόλου έννομα συμφέροντα ορισμένων από τους ιδιοκτήτες», προσθέτει.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

LiFO politics / Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

«Η Ελλάδα, μετά την κρίση του 2009, έχει μεν ορθοποδήσει –από το 2017-2018 και μετά δεν είναι εκεί που ήταν–, αλλά υπάρχει ένα κλίμα που βαραίνει. Και οικονομικά και κοινωνικά και ίσως και πολιτικά»: Ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη μιλά στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Πολιτική / Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Η σύνθεση θα είναι 1 + 2, δηλαδή οι δύο ηγέτες, οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν και οι διπλωματικοί σύμβουλοι Μίλτος Νικολαϊδης και Τσαγατάι Κιλίτς
LIFO NEWSROOM
Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Πολιτική / Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ακόμη ότι ο ίδιος επέμεινε να δημιουργηθεί ένα από τα σχολεία στο Περιστέρι, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία «ιδιαίτερα σημαντική»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια