Οικονόμου: Μου είπαν ότι αν ξαναπάω στα Εξάρχεια θα με εκτελέσουν

Οικονόμου: Μου είπαν ότι αν ξαναπάω στα Εξάρχεια θα με εκτελέσουν Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
1


Ο Βασίλης Οικονόμου για την επίθεση που δέχθηκε από Enikos_gr

Ο βουλευτής επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου, που χθες είχε μεταφερθεί στον Ερυθρό Σταυρό μετά από επίθεση αγνώστων σε εστιατόριο στα Εξάρχεια, εξήλθε από το νοσοκομείο αργά το βράδυ.

Περιγράφοντας το περιστατικό σε δημοσιογράφους, ο κ. Οικονόμου είπε ότι είχε κάτσει μόλις δέκα λεπτά όταν "ήρθαν δέκα «κύριοι» με τις κουκούλες και τα κράνη τους μέσα στο μαγαζί και άρχισαν να με βαράνε" και ότι "στο τέλος είπαν ότι αν πατήσω ξανά το πόδι μου στα Εξάρχεια θα με εκτελέσουν".

Το επεισόδιο έλαβε μέρος κοντά στο γραφείο του βουλευτή, ο οποίος καταδίκασε το συμβάν λέγοντας, "Εδώ πέρα μιλάμε για καταστάσεις πρωτοφανείς και πρωτόγνωρες. Εγώ νομίζω ότι πρέπει να καταλάβουν άπαντες, από την κυβέρνηση, από όλα, ότι δεν επιτρέπονται αυτές οι συμπεριφορές. Είμαστε ευρωπαϊκή χώρα. Δεν μπορεί να έχουμε άβατα στην πόλη, στην Αθήνα, όπου κάποιοι με κουκούλες ως καταδρομείς αθλιότητας χτυπάνε όχι τον βουλευτή, αλλά τον κάθε άνθρωπο".

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι ο σοβαρότερος τραυματισμός ήταν στο κεφάλι του, που "έχουν χτυπήσει πολύ. Όλα τα άλλα είναι θλαστικά".

Τι είπε σε δημοσιογράφους ο βουλευτής:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καταρχάς να μας περιγράψετε πρώτα το περιστατικό.

B. OIKONOMOY: Ήρθαν δέκα «κύριοι» με τις κουκούλες και τα κράνη τους μέσα στο μαγαζί και άρχισαν να με βαράνε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι σας είπαν;

Β. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Στο τέλος είπαν ότι αν πατήσω ξανά το πόδι μου στα Εξάρχεια θα με εκτελέσουν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εσείς όμως είστε μόνιμος κάτοικος. Δίπλα είναι το γραφείο σας.

Β. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Είναι το γραφείο μου. Δεν ξέρω. Εδώ πέρα μιλάμε για καταστάσεις πρωτοφανείς και πρωτόγνωρες. Εγώ νομίζω ότι πρέπει να καταλάβουν άπαντες, από την κυβέρνηση, από όλα, ότι δεν επιτρέπονται αυτές οι συμπεριφορές. Είμαστε ευρωπαϊκή χώρα. Δεν μπορεί να έχουμε άβατα στην πόλη, στην Αθήνα, όπου κάποιοι με κουκούλες ως καταδρομείς αθλιότητας χτυπάνε όχι τον βουλευτή, αλλά τον κάθε άνθρωπο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γίνατε αντιληπτός την ώρα που απλά καθόσασταν εκεί; Υπήρχε κάποια αιτιολογία;

Β. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Επί τούτου ήρθαν. Μόλις δέκα λεπτά είχα κάτσει, δεν είχα προλάβει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η κατάσταση της υγείας σας;

Β. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Θλαστικά όλα. Το κεφάλι μου έχουν χτυπήσει πολύ. Όλα τα άλλα είναι θλαστικά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το μήνυμα που θέλει να στείλει ένας άνθρωπος, όχι ο βουλευτής, γι’ αυτή την άνανδρη επίθεση;

Β. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Δεν μπορούμε να ζούμε σε αυτή την ζούγκλα. Δεν γίνεται. Πρέπει να το καταλάβουν όλοι -και πρώτα απ’ όλα η κυβέρνηση- ότι πρέπει να περιφρουρήσουν το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να μπορεί να κάθεται να πιεί ένα κρασί, να φάει, να κάτσει ήσυχος σαν άνθρωπος. Δεν γίνεται σε αυτή την χώρα να έχουμε τέτοιες συμπεριφορές και να τις αποδεχόμαστε. Νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει λίγο, έως πολύ.

 Σαμαράς: Η Αθήνα έγινε πάλι ξέφραγο αμπέλι 

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε νωρίτερα ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου στα Εξάρχεια, έκανε την εξής δήλωση:

 «Η άνανδρη επίθεση εναντίον του Β. Οικονόμου, δείχνει ότι η Αθήνα έχει γίνει πάλι ξέφραγο αμπέλι. Οφείλει η κυβέρνηση να εγγυηθεί την ασφάλεια κάθε πολίτη. Επιτέλους σε μια δημοκρατική πολιτεία, «άβατα» δεν υπάρχουν!».

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Μεσολόγγι: «Η κατανόηση αποτελεί χρέος μας καθώς η ιστορία είναι καθρέφτης»

«Όσο οδεύουμε πιο βαθιά σε έναν αβέβαιο 21ο αιώνα, τόσο περισσότερο η Έξοδος χρησιμεύει ως οδηγός προς το μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων
THE LIFO TEAM