Ο Τζήμερος υπερασπίζεται Κασιδιάρη: Η διαδρομή του Δένδια μπροστά από τον Κασιδιάρη ήταν "αφύσικη"

Ο Τζήμερος υπερασπίζεται Κασιδιάρη: Η διαδρομή του Δένδια μπροστά από τον Κασιδιάρη ήταν "αφύσικη" Facebook Twitter
18

Την άποψη Κασιδιάρη υπερασπίζεται ο Θάνος Τζήμερος, γράφοντας στο Facebook σχετικά με την επίθεση του βουλευτή της Χ.Α. στον Νίκο Δένδια. Ο κ. Τζήμερος χαρακτηρίζει στην ανάρτηση του «αφύσικη» τη διαδρομή που ακολούθησε ο πρώην υπουργός για να βγεί από την αίθουσα.

Η ανάρτηση:

 «Το τι έκανε ο Α στον Β δεν το είδα, άρα δεν έχω άποψη. Έχω άποψη γι’ αυτό που είδα. Είδα δηλαδή τον Β να περνάει κολλητά από το έδρανο του Α την ώρα που μιλούσε, σε μια πορεία που πολύ δύσκολα θα την ονόμαζες φυσιολογική διαδρομή, και να συμπλέκονται (τυχαία;) τα χέρια τους.

Αυτό είδα και το καταθέτω γνωρίζοντας το πολιτικό κόστος που συνεπάγεται καθώς όλα τα παπαγαλάκια της κατευθυνομένης "δημοσιογραφίας" θα το διαβάσουν και θα το ερμηνεύσουν έτσι όπως τους βολεύει.

Κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε να βλέπουμε καθαρά – χωρίς πολιτικό ή συναισθηματικό φίλτρο, συμπαθειών ή αντιπαθειών».

Πολιτική
18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Συγγνώμη, για ποιο λόγο δίνεται βήμα σε αυτό το άτομο? Γιατί προβάλλονται οι απόψεις του, γιατί γράφονται άρθρα? Είναι ένας που πολιτεύθηκε και πήρε κάποια στιγμή ένα ποσοστο της τάξης του 2% αν δεν κάνω λάθος.Γιατί η επιμονή να μαθαίνουμε τι λέει?
κάποιος πρέπει να πει στον τζήμερο ότι ρύπανση δεν είναι μόνο οι αφίσες στον τοίχο αλλά και το να τις σκίζεις και να πετάς τα χαρτιά στο πάτωμα. Οι γονείς του δεν του έμαθαν ότι τα σκουπίδια τα πετάμε στο καλαθάκι; ή έτρεχαν πίσω του και τα μάζευαν;
Σε προηγούμενο άρθρο σας, αυτό το οποίο ανέφερε ότι ο Τζήμερος γρονθοκόπησε μια σύμβουλο του ΚΚΕ , σχολίασα ότι ο Τζήμερος είναι ένας ακόμα Κασιδιάρης που λύνει τα όποια θέματα έχει με τσαμπουκάδες και να τον χαίρονται όσοι τον ψήφισαν. Αυτό το σχόλιο μου κόπηκε από την λογοκρισία σας. Τώρα επιβεβαιώνομαι, ο Τζήμερος και ο Κασιδιάρης ένα και το αυτό.
Ο Κασιδιάρης είναι φασίστας και ναζί, και ο Τζήμερος παραφέρεται. Αλλά η παραπληροφόρηση καλά κρατεί. "Γρονθοκόπησε" ο Τζήμερος τη σύμβουλο του ΚΚΕ; Ούτε η ίδια δεν το λέει πλέον. Πετάμε ένα χοντρό ψέμα, δημιουργούμε τις εντυπώσεις που θέλουμε και μετά, με τη μεγαλύτερη φυσικότητα, αλλάζουμε λίγο το λεκτικό και πάμε παραπέρα.
Αυτή η φασιστοειδής φιγούρα θεωρήθηκε μία περίοδο φιλελεύθερη. Ο Τζήμερος θολώνει αν βλέπει κόκκινες αφίσες, αλλά όχι και να περνάνε μπροστά από τον κύριο Κασιδιάρη την ώρα που μιλάει!!
Δεν είμαι πολιτικός επιστήμονας αλλά έχω την εντύπωση πως μπορεί κάποιος ταυτόχρονα να είναι φιλελεύθερος μια και αυτό έχει να κάνει με την οικονομία και ρατσιστής που έχει να κάνει με την κοινωνία ή την φυλή.
Και αριστερός με φασιστική νοοτροπία γίνεται επίσης. Η Ζωή Κωσταντοπούλου είναι ένα παράδειγμα, ή πολλοί αριστεροί οπαδοί της αυτοδικίας, πχ οι οπαδοί της 17Ν, όσοι χαρήκανε για το λυντσάρισμα στην Μάρφιν, πολλοί αριστεροί Αγανακτισμένοι από την γνωστή ένδοξη περίοδο. Επίσης πολλοί Αυριανιστές ήταν επί της ουσίας αριστεροί φασίστες (ο Κυριάκος Διακογιάννης για παράδειγμα, που έκανε και στην Μακρόνησο).
Μου φαίνεται πως έχουμε μπερδέψει τους όρους τις έννοιες και την σημασία τους. Εγώ δεν λέω φασίστας ή φασιστική νοοτροπία αλλά ρατσιστής. Τώρα την Χ.Α. την χαρακτηριζουν ναζιστική οργάνωση. Από όσο ξέρω πιθανών και λανθασμένα μια και ούτε ιστορικός είμαι ο Χίτλερ ήταν φίλο λαϊκός τουλάχιστον εγώ αυτό συμπέρανα από το βιβλίο "η δημοκρατία της βαιμάρης.Η ανάπηρη δημοκρατία ". Δεν πιστεύω πως το να είσαι αριστερός ή δεξιός σε κάνει ηθικό ή ανήθικο και ότι οι αριστερά ήταν αυτή που έκανε τις δίκες της Μόσχας π.χ. Τέλος η ιδιάζουσα περίπτωση της Ζωής -όταν έχεις εξουσία πρέπει να σε κρίνουν -ή των αυτοαποκαλουμενων αντεξουσιαστων που καταστρέφουν γιατί μπορούν και δεν δουλεύουν γιατί τα έχουν έτοιμα είναι ένα μεγάλο ελληνικό φαινόμενο που δεν κολλάει όμως σε αυτό που είπα νομίζω.
Skeletor: ευχαριστώ. έπρεπε να βάλω οικονομικός φιλελευθερισμός. Αλλά και εσύ βάλε το ελληνικό καιροσκόπος γιατί πάλι θα μπερδέψει κόσμο. Άλλωστε βάση αυτού μάλλον δεν θα μοιάζει με τον Σωκράτη!!!-το διάβασα και αυτό και με μια μύγα που ξυπνάει το κοιμισμένο άλογο-αλλά με τον σχεδόν της ίδιας εποχής Αλκιβιάδη.
Ο Τζήμερος είναι οπορτουνιστής και επίσης λαϊκιστής. Προτείνει απλοϊκές λύσεις για σύνθετα προβλήματα, απευθυνόμενος κυρίως στο θυμικό. Το ότι θέλει να γκρεμίσει το Κράτος δεν τον κάνει φιλελεύθερο--και οι αντιεξουσιαστές των Εξαρχείων το ίδιο ευαγγελίζονται, υποτίθεται--γιατί στην ουσία πολλοί από δαύτους (που είναι φίλα προσκείμενοι προς τον Σύριζα) θέλουν απλώς να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι ενός ανύπαρκτου κράτους (το έγραψε ο anametocome στο twitter του :-) .Να προσθέσω ότι και ρατσιστής και κομμουνιστής ταυτόχρονα γίνεται. Ο αντισημιτισμός έκανε θραύση στην ΕΣΣΔ.
αλλά με τον σχεδόν της ίδιας εποχής Αλκιβιάδη. Πηγή: www.lifo.grΌχι. Αλκιβιάδης είναι ο Βαρούφας. Μεγαλοφυΐα ("επιστήμονας διεθνούς κύρους", όπως διαβάσαμε τις προάλλες) και παθολογικά νάρκισσος. Μην μας μπερδεύεις.
Ashton Heston III : Είχα την τύχη να διαβάσω αυτά τα τρία βιβλία."Το Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ" του Αλεξάντρ Σολζενίτσιν,"Θεσσαλονίκη. Πόλη των φαντασμάτων " του Mark Mazower«Ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου» του Θουκυδίδη.Οπότε επέτρεψε μου να πιστεύω πως στη Σοβιετική ένωση κυνήγησαν τους πάντες, στη Θεσσαλονίκη οι τελευταίοι Εβραίοι ήρθαν με το πογκρόμ του 1891 του Τσάρου και πως ο Αλκιβιάδης μοιάζει στου Τζήμερου.Αν είχα διαβάσει Πλάτωνα που δεν μου αρέσει και εξυμνεί το κάλλος του Αλκιβιάδη ίσως και τον ναρκισσισμό του; να έλεγα ότι μοιάζει στον Γιάνης που είναι κάλος.