Σκληρή απάντηση στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος τον κατονόμασε ως τον «Ρασπούτιν» στο χώρο της Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα στην υπόθεση Novartis, δίνει ο ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μέσω ανακοίνωσης του.

 

Στη δήλωση του, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, υποστηρίζει ότι «Ρασπούτιν στο χώρο της Δικαιοσύνης δεν υπάρχει σήμερα» και μάλιστα προαναγγέλλει πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.  «Στο παρελθόν δεν ξέρω. Ενδεχομένως να υπήρξε και Ρασπούτιν και Μεσσαλίνα και δεν ξέρω τι άλλο» τονίζει ο κ. Παπαγγελόπουλος, που παράλληλα κάνει λόγο για προσπάθεια ορισμένων να «αποπροσανατολίσουν το λαό και να συγκαλύψουν τις δικές τους μεγάλες ευθύνες».

 

Όπως τονίζει, μέχρι σήμερα σιωπούσε λόγω της προσωπικής του πεποίθησης ότι αυτή την περίοδο η Ελλάδα έχει ανάγκη ήπιου πολιτικού κλίματος μέχρι τις εκλογές.

 

«Όσοι παρερμήνευσαν τη σιωπή μου θα "απολαύσουν" τώρα τα λόγια μου και τα γραπτά μου. Τελικά θα με αναγκάσουν να προσφύγω στη Δικαιοσύνη για να αποκαλύψω και να αντιμετωπίσω θεσμικά τους πραγματικούς σκευωρούς, τους παρανοϊκούς κακοήθεις συκοφάντες, τις μεθόδους και τα όργανα του παρακράτους που χρησιμοποιούν» υπογραμμίζει επίσης ο κ. Παπαγγελόπουλος, συνεχίζοντας:

 

«Υπενθυμίζω ότι του τέλους προηγείται η αρχή και η ενδιάμεση πορεία. Πριν φτάσει λοιπόν κανείς μέχρι το τέλος για να υπάρξει πλήρης εικόνα εύλογο είναι να ξεκινήσει από την αρχή. Αυτό προτίθεμαι να κάνω. Θα πιάσω το νήμα από την αρχή. Για όλους, για όλες και για όλα. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια όπως λέει ο λαός μας και γι' αυτό δεν μπορεί να πάει μακριά. Έτσι λοιπόν εγώ μπορώ να αντέξω τα ψέματά τους. Οι παρανοϊκοί, ραδιούργοι συκοφάντες τι θα κάνουν με την αλήθεια; Μπορούν να την αντέξουν;».

 

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατανόμασε ως «Ρασπούτιν» τον κ. Παπαγγελόπουλο σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά».

 

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωσή του κ. Παπαγγελόπουλου: 


«Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν και σε ελεύθερη μετάφραση κάποιοι συνηθίζουν διαρκώς να ασχημονούν.Ρασπούτιν στο χώρο της Δικαιοσύνης δεν υπάρχει σήμερα.Στο παρελθόν δεν ξέρω. Ενδεχομένως να υπήρξε και Ρασπούτιν και Μεσσαλίνα και δεν ξέρω τι άλλο.

 

Υπάρχει μόνο προσπάθεια κάποιων να αποπροσανατολίσουν το λαό και να συγκαλύψουν τις δικές τους μεγάλες ευθύνες. Μέχρι σήμερα ομολογώ με μεγάλη προσπάθεια σιωπούσα. Θεωρώ ότι ειδικά αυτή την περίοδο η Ελλάδα έχει μεγάλη ανάγκη για ήπιο πολιτικό κλίμα μέχρι τις εκλογές και για μέγιστη πολιτική συναίνεση μετά τις εκλογές.

 

Όσοι παρερμήνευσαν τη σιωπή μου θα «απολαύσουν» τώρα τα λόγια μου και τα γραπτά μου. Τελικά θα με αναγκάσουν να προσφύγω στη Δικαιοσύνη για να αποκαλύψω και να αντιμετωπίσω θεσμικά τους πραγματικούς σκευωρούς, τους παρανοϊκούς κακοήθεις συκοφάντες, τις μεθόδους και τα όργανα του παρακράτους που χρησιμοποιούν.

 

Υπενθυμίζω ότι του τέλους προηγείται η αρχή και η ενδιάμεση πορεία. Πριν φτάσει λοιπόν κανείς μέχρι το τέλος για να υπάρξει πλήρης εικόνα εύλογο είναι να ξεκινήσει από την αρχή. Αυτό προτίθεμαι να κάνω. Θα πιάσω το νήμα από την αρχή. Για όλους, για όλες και για όλα. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια όπως λέει ο λαός μας και γι' αυτό δεν μπορεί να πάει μακριά. Έτσι λοιπόν εγώ μπορώ να αντέξω τα ψέματά τους. Οι παρανοϊκοί, ραδιούργοι συκοφάντες τι θα κάνουν με την αλήθεια; Μπορούν να την αντέξουν;».