Ο Καμμένος στέλνει μόνιμες δυνάμεις κοντά στις Οινούσσες μετά τις τουρκικές παραβιάσεις

Ο Καμμένος στέλνει μόνιμες δυνάμεις κοντά στις Οινούσσες μετά τις τουρκικές παραβιάσεις Facebook Twitter
0

Μόνιμη παρουσία μικρής στρατιωτικής δύναμης στη νησίδα Πασάς, ανατολικά των Οινουσσών, αλλά και κατασκευή ελικοδρομίου όπου θα μπορεί να προσγειώνεται το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας φέρεται να αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μετά το μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων τις τελευταίες ημέρες στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της Καθημερινής, η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο διαφύλαξης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στην περιοχή του ανατολικού Αιγαίου, υπό τη σκιά των συνεχόμενων πτήσεων τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά τις τελευταίες εβδομάδες.

 

Να σημειωθεί πως παρά την συμφωνία Ελλάδας- Τουρκίας για ηρεμία κατά τις ημέρες μεγάλων θρησκευτικών εορτών, οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίστηκαν και τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή. Χθες μάλιστα, σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής απείλησαν να συλλάβουν Έλληνα ψαρά στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών, με την δικαιολογία ότι έπλεε σε τουρκικά χωρικά ύδατα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσκεψη Ερντογάν: Μενού «συμφιλίωσης» για το γεύμα Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο

Πολιτική / Επίσκεψη Ερντογάν: Μενού «συμφιλίωσης» για το γεύμα Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο

Διπλωματία με κοινές -και για τους δύο λαούς- γεύσεις στο μενού του γεύματος εργασίας ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με υπουργούς των κυβερνήσεών τους
NEWSROOM