Ο Καλογρίτσας απαντά στη μήνυση Παππά κατά της γραμματέως του

Καλογρίτσας για μήνυση Παππά: «Η συνέχεια θα δοθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

«Η συνέχεια θα δοθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χρήστος Καλογρίτσας μετά την μήνυση του Νίκου Παππά κατά της επί 40 χρόνια, γραμματέως του επιχειρηματία.

Μετά την ανακοίνωση του Νίκου Παππά ότι υποβάλλει μήνυση στην γραμματέα του επιχειρηματία, η οποία είχε ισχυριστεί ότι «έφευγαν σακούλες από το γραφείο του επιχειρηματία προς τον ΣΥΡΙΖΑ», ο Χρήστος Καλογρίτσας μέσω των συνηγόρων του,  Α. Λοβέρδο και Ν. Καραχάλιο εξέδωσε σχετική δήλωση.

Συγκριμένα αναφέρει πως «Εφόσον ο κ. Παππάς, όπως ο ίδιος δήλωσε, κατέθεσε μήνυση κατά της κυρίας Διαμαντή είμαι αναγκασμένος να υπενθυμίσω μια χαρακτηριστική φράση από την κατάθεσή της: «Κακώς ο κ. Παππάς κατηγορείται μόνο για πλημμέλημα. Θα έπρεπε να κατηγορηθεί και για κακούργημα”. Τόσο επ' αυτού όσο και επί άλλων θεμάτων η συνέχεια θα δοθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων, αποκλειστικά με δική του ή δική τους ευθύνη».

Σχετική ανακοίνωση, μετά την κοινοποίηση της μήνυσης Παππά κατά της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα, εξέδωσε και η Νέα Δημοκρατία.

Αναφέρει χαρακτηριστικά πως: «Κατά παγκόσμια δικονομική πρωτοτυπία, ο κ. Παππάς υπέβαλε -κατά δήλωσή του- μήνυση κατά της γραμματέως του κ. Καλογρίτσα, κας Διαμαντή, αν και η ίδια δεν κατονομάζει τον ίδιο πουθενά και μιλούσε για μαύρες σακούλες που πήγαιναν στον ΣΥΡΙΖΑ από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα.

»Δεν θα ασχοληθούμε με την τύχη μιας μήνυσης, ωστόσο τα ερωτήματα είναι αμείλικτα για τον ίδιο τον κ. Τσίπρα:

»1. Για ποιο λόγο δεν έχει μηνυθεί και συνεχίζει να μην μηνύεται ο κ. Καλογρίτσας, ο οποίος ισχυρίζεται τα ίδια από το 2016; Μήπως επειδή φοβούνται στον ΣΥΡΙΖΑ, όσα έχει να προσθέσει, όπως δηλώνει ο ίδιος,  σε αυτά που έχει ήδη πει;

»2. Για ποιο λόγο δεν μηνύει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας τη συγκεκριμένη μάρτυρα που κατέθεσε ενόρκως και επώνυμα στο Ειδικό Δικαστήριο ότι τσάντες με επταψήφια ποσά χρημάτων κατέληγαν στο κόμμα του και τον κ. Καλογρίτσα που λέει τα ίδια χρόνια τώρα;

»3. Πού πήγαιναν οι σακούλες με τα «μαύρα» χρήματα, που καταγγέλλεται στο Ειδικό Δικαστήριο, και όλα τα προηγούμενα χρόνια από τον ίδιο τον κ. Καλογρίτσα, ότι κατέληγαν σε στελέχη και ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ; Ποιος τις παραλάμβανε και πού τις διοχέτευε; Υπό ποιου την καθοδήγηση γίνονταν όλα αυτά;».

Σημειώνεται επίσης, ότι ο πρώην υπουργός, κατέθεσε μέσω των συνηγόρων του σήμερα, μήνυση για τα αδικήματα της ψεύδους καταμήνυσης και της συκοφαντικής δυσφήμησης στην Ευθαλία Διαμαντή, για όσα εκείνη κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο.

Η μήνυση του πρώην υπουργού, που δικάζεται στο Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος (πλημμέλημα), αναφορικά με την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το έτος 2016, αφορά σκέλος της κατάθεσης της κα. Διαμαντή σχετικά με χρήματα που φέρονται να «έφευγαν» από το γραφείο του εργοδότη της προς το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η μάρτυρας κατά την συνεδρίαση της 12ης Ιανουαρίου κατέθεσε πως «Έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα τα οποία ήταν χρήματα για βοήθεια προς το κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ). Χρήματα δινόντουσαν και σε δημοσιογράφους και σε άλλα πρόσωπα, τα οποία σχεδίαζαν την λειτουργία του καναλιού και εφημερίδας».

Κατά τον μηνυτή, η αναφορά της κ. Διαμαντή είναι «ενορχηστρωμένη» και είχε συκοφαντικό σκοπό σε βάρος του.

Τονίζει δε, ο πρώην υπουργός πως η επίμαχη αναφορά έγινε για πρώτη φορά, σκοπίμως ενώπιον δικαστηρίου και σκοπίμως «επελέγη να γίνει δημοσίως ενώπιον δημοσιογράφων». 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM