Ο Χάρης Δούκας πήγε στα Τίρανα, πήρε το κλειδί της πόλης αλλά δεν είπε κουβέντα για τον φυλακισμένο Μπελέρη

δουκας Facebook Twitter
Ο Χάρης Δούκας με τον δήμαρχο Τιράνων, Εριόν Βελιάι (Φωτ.: EUROKINISSI)
0

Τα Τίρανα επισκέφθηκε ο Χάρης Δούκας όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο της αλβανικής πρωτεύουσας, Εριόν Βελιάι, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε στην ετήσια σύνοδο του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων Β40. 

Ωστόσο, από την επίσκεψη του Χάρη Δούκα στη γειτονική χώρα περισσότερη αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι- δημοσίως τουλάχιστον- δεν έκανε κάποια αναφορά στο γεγονός ότι ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης, παραμένει στη φυλακή

Στη συνάντησή του με τον Εριόν Βελιάι ο δήμαρχος Αθηναίων συζήτησε τις δυνατότητες συνεργασίας των δύο πόλεων, με έμφαση στα θέματα ενέργειας, πολιτισμού, τεχνολογίας και καινοτομίας, ενώ δεσμεύθηκαν να έχουν συχνή επικοινωνία με γνώμονα την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης στα Βαλκάνια, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση. 

Ο δήμαρχος Τιράνων παρέδωσε στον Χάρη Δούκα το κλειδί της πόλης, ενώ εκείνος από την πλευρά του τού χάρισε μια κεφαλή Αθηνάς.

Στην ετήσια σύνοδο του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων B40 ο δήμαρχος Αθηναίων εκφώνησε ομιλία με θέμα «Αστική ανθεκτικότητα και την αντιμετώπιση κρίσεων».

Η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη δεν είναι αντιφατικές αλλά συμπληρωματικές έννοιες, υπογράμμισε ο Χάρης Δούκας, επισημαίνοντας ότι η τεχνολογία αποτελεί «ανεκτίμητο εργαλείο» και για τις δύο. 

«Η τεχνολογία μπορεί να μας βοηθήσει να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους και αυτούς που επηρεάζονται περισσότερο από την κλιματική κρίση. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Αθήνα δεν είναι μοναδικές για την πόλη μας. Για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις, πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο αξιολογούμε και προσεγγίζουμε τις καταστάσεις», ανέφερε ακόμη μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων. 

Ο Χάρης Δούκας είχε επίσης συναντήσεις με τους δημάρχους της Ποντγκόριτσα, του Σεράγεβο και της Σόφιας, με τους υπουργούς Τουρισμού και Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Αλβανίας, Μιρέλα Κουμπάρο και Αρμπτζάν Μαζνίκου αντίστοιχα και με την πρώην ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για τα θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πολιτική / Παραιτήθηκε η Ιωάννα Γκελεστάθη από τη Νέα Δημοκρατία: Ανέφερε «πολιτικό, αξιακό και ψυχικό ρήγμα με την ηγεσία»

Η Ιωάννα Γκελεστάθη υπέβαλε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή της «από κάθε κομματική ιδιότητα συμπεριλαμβανομένης και αυτής του απλού μέλους» - Η ανάρτησή της
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό να ιδρώσουμε όλοι μαζί τη φανέλα»

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, η οποία διήρκεσε πάνω από έξι ώρες - Στο κλείσιμό του, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας και συνέχειας του κυβερνητικού έργου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και προετοιμασίας για τις επόμενες πολιτικές μάχες
THE LIFO TEAM