Ο Γιώργος Τσίπρας ανοίγει θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Γιώργος Τσίπρας ανοίγει θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
0

Ο Γιώργος Τσίπρας ανοίγει θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

 Ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, μιλώντας στα «Παραπολιτικά» άνοιξε ευθέως θέμα ηγεσίας ακόμα και πριν από τις Ευρωεκλογές.  

Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το κόμμα πρέπει να πορευτεί στις ευρωεκλογές με τον Στέφανο Κασσελάκη «αλλά αν δεν υπάρξει συνεννόηση μαζί του να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο που θα συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά για να πάμε στις ευρωεκλογές».

«Δεν είναι ευχάριστα αυτά που συμβαίνουν, πρέπει το κόμμα να προστατευτεί» είπε ο Γιώργος Τσίπρας ο οποίος σημειώνεται πως είναι από τα στελέχη που δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αδιαμεσολάβητο δεν σημαίνει ότι κάνω ό,τι θέλω» είπε ο Γιώργος Τσίπρας υπενθυμίζοντας πως όλα τα στελέχη από την πρώτη στιγμή βγήκαν μπροστά για να στηρίξουν το νέο πρόεδρο. Για τις ευρωεκλογές τόνισε πως το μίνιμουμ είναι η δεύτερη θέση. 

Δεν είναι καθόλου βέβαιο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Βασιλικής Σιούτη στη LiFO, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν είναι εκλεγμένος βουλευτής, και αυτό αποτελεί μειονέκτημα, δεν θα σκεφτεί, μετά τον πόλεμο που δέχεται, να είναι υποψήφιος, ώστε αν εκλεγεί ευρωβουλευτής –οι οποίοι εκλέγονται από όλη την επικράτεια– να διαθέτει και τη λαϊκή νομιμοποίηση. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM
Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Σχέδιο 5ετούς «ανάταξης» με νέο Ταμείο Σύγκλισης, εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα και στροφή παραγωγικού μοντέλου - Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στο Economist: The Fifth Thessaloniki Metropolitan Summit
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ

Πολιτική / ΔΕΘ: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για μεσαία τάξη, στεγαστικό και φοροελαφρύνσεις

Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχείς και επικεντρώνονται στο εύρος της απήχησης που θα έχουν οι παρεμβάσεις, με βάση τις αντοχές της οικονομίας και τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια
LIFO NEWSROOM
Ανακοίνωση τριών υπουργείων για Βασιλίσσης Όλγας: «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα»

Πολιτική / «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα» - Παρέμβαση τριών υπουργείων για Βασ. Όλγας

Τα υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και καλούν τον Δήμο Αθηναίων να «τηρήσει τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες»
LIFO NEWSROOM