Τσίπρας - Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: «Έμαθα από την τηλεόραση την απόφαση Κασσελάκη για κομματική πειθαρχία»

Τσίπρας: Έμαθα από την τηλεόραση την απόφαση Κασσελάκη για κομματική πειθαρχία για τα ομόφυλα ζευγάρια Facebook Twitter
Φωτ.: Kontra
0

Από την τηλεόραση πληροφορήθηκε ο Γιώργος Τσίπρας την επιβολή κομματικής πειθαρχίας στον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο διευθυντής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, ανέφερε πως το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών «θα το ψηφίζαμε όλοι και όλες». Συμπλήρωσε όμως πως «το θέμα της κομματικής πειθαρχίας το άκουσα από την τηλεόραση, οπότε δεν έχω να σας πω κάτι γι’ αυτό». Όταν όμως ο Γιώργος Τσίπρας ρωτήθηκε αν τον «ξενίζει το ότι το ακούσατε από την τηλεόραση», απάντησε «προφανώς», ενώ την ακριβώς επόμενη στιγμή, διευκρίνισε ότι «προφανώς δεν ήμουν ο μόνος που το άκουσα από την τηλεόραση».

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Τσίπρας είπε ότι «είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός που έχει φέρει το νομοσχέδιο ως εδώ». Τόνισε όμως, πως «θα προσπαθήσουμε να ψηφιστεί η δική μας πρόταση» ως προς τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ωστόσο παραδέχθηκε πως κάτι τέτοιο με ρεαλιστικούς όρους δεν μπορεί να επιτευχθεί.

Ο Γιώργος Τσίπρας επισήμανε πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κομμάτι της κοινωνίας και ιδιαίτερα της πιο προοδευτικής κοινωνίας σε αντιλήψεις, ειδικά σε ζητήματα ομοφοβίας, σεξουαλικού προσανατολισμού». Αναφορικά με τις πληροφορίες ότι υπήρχαν διαφωνίες για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση Μητσοτάκη να μην επιβάλει κομματική πειθαρχία στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, όσον αφορά το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο Γιώργος Τσίπρας είπε πως «δεν υπάρχουν δύο γραμμές, αλλά δεν έγινε μεγάλη συζήτηση για να συμμετέχω και να έχουμε άποψη».

Σχετικά με τη στάση αποχής που πιθανόν να υιοθετήσουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας  κατά τη διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο Γιώργος Τσίπρας συμφώνησε με τη γνώμη «ότι δεν πρέπει να διευκολύνουμε τη ΝΔ».

Με πληροφορίες του Kontra24

 
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ

Πολιτική / ΔΕΘ: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για μεσαία τάξη, στεγαστικό και φοροελαφρύνσεις

Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχείς και επικεντρώνονται στο εύρος της απήχησης που θα έχουν οι παρεμβάσεις, με βάση τις αντοχές της οικονομίας και τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια
LIFO NEWSROOM
Ανακοίνωση τριών υπουργείων για Βασιλίσσης Όλγας: «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα»

Πολιτική / «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα» - Παρέμβαση τριών υπουργείων για Βασ. Όλγας

Τα υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και καλούν τον Δήμο Αθηναίων να «τηρήσει τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες»
LIFO NEWSROOM
Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM