Τσίπρας - Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: «Έμαθα από την τηλεόραση την απόφαση Κασσελάκη για κομματική πειθαρχία»

Τσίπρας: Έμαθα από την τηλεόραση την απόφαση Κασσελάκη για κομματική πειθαρχία για τα ομόφυλα ζευγάρια Facebook Twitter
Φωτ.: Kontra
0

Από την τηλεόραση πληροφορήθηκε ο Γιώργος Τσίπρας την επιβολή κομματικής πειθαρχίας στον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο διευθυντής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, ανέφερε πως το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών «θα το ψηφίζαμε όλοι και όλες». Συμπλήρωσε όμως πως «το θέμα της κομματικής πειθαρχίας το άκουσα από την τηλεόραση, οπότε δεν έχω να σας πω κάτι γι’ αυτό». Όταν όμως ο Γιώργος Τσίπρας ρωτήθηκε αν τον «ξενίζει το ότι το ακούσατε από την τηλεόραση», απάντησε «προφανώς», ενώ την ακριβώς επόμενη στιγμή, διευκρίνισε ότι «προφανώς δεν ήμουν ο μόνος που το άκουσα από την τηλεόραση».

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Τσίπρας είπε ότι «είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός που έχει φέρει το νομοσχέδιο ως εδώ». Τόνισε όμως, πως «θα προσπαθήσουμε να ψηφιστεί η δική μας πρόταση» ως προς τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ωστόσο παραδέχθηκε πως κάτι τέτοιο με ρεαλιστικούς όρους δεν μπορεί να επιτευχθεί.

Ο Γιώργος Τσίπρας επισήμανε πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κομμάτι της κοινωνίας και ιδιαίτερα της πιο προοδευτικής κοινωνίας σε αντιλήψεις, ειδικά σε ζητήματα ομοφοβίας, σεξουαλικού προσανατολισμού». Αναφορικά με τις πληροφορίες ότι υπήρχαν διαφωνίες για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση Μητσοτάκη να μην επιβάλει κομματική πειθαρχία στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, όσον αφορά το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο Γιώργος Τσίπρας είπε πως «δεν υπάρχουν δύο γραμμές, αλλά δεν έγινε μεγάλη συζήτηση για να συμμετέχω και να έχουμε άποψη».

Σχετικά με τη στάση αποχής που πιθανόν να υιοθετήσουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας  κατά τη διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο Γιώργος Τσίπρας συμφώνησε με τη γνώμη «ότι δεν πρέπει να διευκολύνουμε τη ΝΔ».

Με πληροφορίες του Kontra24

 
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το αντίδοτο απέναντι στην ακρίβεια, είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος»

«Δεν αρκεί μόνο να βρει κάποιος οποιαδήποτε δουλειά, αλλά το πώς, θα παντρέψουμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων με τις ανάγκες των εργαζομένων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΙΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές στα ελληνοτουρκικά» - Πότε αναμένεται η συνάντηση με τον Ερντογάν

Όσα είπε ο πρωθυπουργός για τις σχέσεις της Ελλάδας με ΗΠΑ, Τουρκία και Ισραήλ, τον στόχο της αυτοδυναμίας, την τροπολογία για τη συνεπιμέλεια, την αναθεώρηση του Συντάγματος
THE LIFO TEAM