Ο Γερμανικος Τυπος σχολιάζει το Eurogroup και τις καθυστερήσεις της Ελλάδας

Ο Γερμανικος Τυπος σχολιάζει το Eurogroup και τις καθυστερήσεις της Ελλάδας Facebook Twitter
0

Τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup σχετικά με την εκταμίευση 2 δισεκ. ευρώ βοήθειας προς την Ελλάδα απασχολούν τον γερμανικό Τύπο, ο οποίος βλέπει καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και άρα στην εκταμίευση της δόσης.


«Οι πιστωτές απαιτούν γρήγορες μεταρρυθμίσεις για τα δισεκατομμύρια της βοήθειας», είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt. «Στο πρόγραμμα διάσωσης της υπερχρεωμένης Ελλάδας υπάρχουν καθυστερήσεις», επισημαίνει η εφημερίδα. Και εξηγεί ότι γι' αυτό τον λόγο οι πιστωτές αυξάνουν την πίεση στην ελληνική κυβέρνηση. Η Handelsblatt τονίζει ότι κατά το χθεσινό Eurogroup κατέστη σαφές ότι δεν υπάρχει πολύς χρόνος, καθώς η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στο 2015.


Σε ό,τι αφορά τα 10 δισεκ. για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών ο επικεφαλής του ΕΜΣ Κλάους Ρέγκλινγκ σημείωσε μετά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών ότι «ελπίζω ότι μπορεί να προχωρήσει μέσα σε αυτή την εβδομάδα».


Όπως σημειώνει η Suddeutsche Zeitung ο Ρέγκλινγκ πρόσθεσε ότι προκειμένου να εκταμιευθούν τα χρήματα αυτά, η Ελλάδα θα πρέπει να έχει εκπληρώσει όλους του όρους. Παράλληλα ο ίδιος τόνισε ότι οι ελληνικές τράπεζες τελικά θα χρειαστούν λιγότερα χρήματα από όσα αναμενόταν αρχικά.


Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ανέβαλαν χθες την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης των δύο δισεκ. ευρώ, επισημαίνει το περιοδικό Der Spiegel. Στο άρθρο του με τίτλο: «Οι υπουργοί Οικονομικών καθυστερούν τη βοήθεια προς την Ελλάδα», το περιοδικό εξηγεί ότι παρόλο που επί εβδομάδες επικρατούσε ηρεμία αναφορικά με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, τώρα η κυβέρνηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπη με τους Ευρωπαίους πιστωτές.


Το οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche σχολιάζει ότι οι σκληρές διαπραγματεύσεις στην Αθήνα συνεχίζονται. Όμως θα πρέπει να δοθεί σύντομα το πράσινο φως για την επόμενη δόση βοήθειας. Στις Βρυξέλλες κάνουν λόγο, για μια ακόμη φορά, για μια αποφασιστικής σημασίας εβδομάδα.


Τέλος, ο ειδησεογραφικός ιστότοπος n-tv επισημαίνει ότι «η Αθήνα θα πρέπει να περιμένει κι άλλο για τα δισεκατομμύρια». Και συνεχίζει: «Η ελληνική κυβέρνηση πιέζει για τη γρήγορη εκταμίευση των 2 δισεκ. ευρώ (...) όμως οι διεθνείς πιστωτές εκτιμούν ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει εκπληρώσει ακόμη όλους τους όρους».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM