Την εκτίμηση ότι το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν έτοιμος να κυβερνήσει εξέφρασε ο Νίκος Βούτσης που συμμετείχε σε πάνελ για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αριστείδη Μπαλτά «Εντός παρενθέσεως;».

 

Μετά από αναφορά στην κυβερνητική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Βούτσης σημείωσε πως η αποτίμηση της ήττας του κόμματος πρέπει να γίνει «συντεταγμένα και τολμηρά», ενώ, μεταξύ άλλων ο Νίκος Βούτσης αποκάλυψε πως το 2014 υπήρχαν διαφωνίες για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έριχνε την κυβέρνηση Σαμαρά. 

 

«Ενώ ήμασταν προετοιμασμένοι πάρα πολύ στα τρία χρόνια που ήμασταν αξιωματική αντιπολίτευση σε ψηφίδες προγραμματικές με πρωταγωνιστικό ρόλο του Γιάννη, που τον βλέπω μπροστά μου, αλλά και άλλων συντρόφων για το τι πρέπει να κάνουμε με τις ΕΠΕΚΕ, δεν τις ονομάζαμε τότε έτσι. Και με ένα δυναμικό με νέους συντρόφους που τότε έρχονταν με την εμπειρογνωμοσύνη τους, τα πτυχία τους να βοηθήσουν», είπε ο Νίκος Βούτσης. 

 

«Ενώ ήμασταν έτοιμοι για αυτά, ήμασταν πάρα πολύ μακριά από το να είμαστε έτοιμοι για διακυβέρνηση. Και ήμασταν επίσης μακριά από την οργάνωση της διακυβέρνησης. Είμαι ευθύς λέω ότι δεν υπήρχε σε κανένα υπουργείο, καμία οργάνωση βάσης ή οργάνωση μελών, όπως τα λέμε τώρα. Πουθενά σε κανένα υπουργείο σε κανένα μαζικό χώρο», σημείωσε χαρακτηριστικά.