Ο Βούτσης το παραδέχτηκε - Το 2015 δεν ήμασταν έτοιμοι να κυβερνήσουμε

Ο Βούτσης το παραδέχτηκε - Το 2015 δεν ήμασταν έτοιμοι να κυβερνήσουμε Facebook Twitter
Eurokinissi/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
7

Την εκτίμηση ότι το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν έτοιμος να κυβερνήσει εξέφρασε ο Νίκος Βούτσης που συμμετείχε σε πάνελ για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αριστείδη Μπαλτά «Εντός παρενθέσεως;».

Μετά από αναφορά στην κυβερνητική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Βούτσης σημείωσε πως η αποτίμηση της ήττας του κόμματος πρέπει να γίνει «συντεταγμένα και τολμηρά», ενώ, μεταξύ άλλων ο Νίκος Βούτσης αποκάλυψε πως το 2014 υπήρχαν διαφωνίες για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έριχνε την κυβέρνηση Σαμαρά. 

«Ενώ ήμασταν προετοιμασμένοι πάρα πολύ στα τρία χρόνια που ήμασταν αξιωματική αντιπολίτευση σε ψηφίδες προγραμματικές με πρωταγωνιστικό ρόλο του Γιάννη, που τον βλέπω μπροστά μου, αλλά και άλλων συντρόφων για το τι πρέπει να κάνουμε με τις ΕΠΕΚΕ, δεν τις ονομάζαμε τότε έτσι. Και με ένα δυναμικό με νέους συντρόφους που τότε έρχονταν με την εμπειρογνωμοσύνη τους, τα πτυχία τους να βοηθήσουν», είπε ο Νίκος Βούτσης. 

«Ενώ ήμασταν έτοιμοι για αυτά, ήμασταν πάρα πολύ μακριά από το να είμαστε έτοιμοι για διακυβέρνηση. Και ήμασταν επίσης μακριά από την οργάνωση της διακυβέρνησης. Είμαι ευθύς λέω ότι δεν υπήρχε σε κανένα υπουργείο, καμία οργάνωση βάσης ή οργάνωση μελών, όπως τα λέμε τώρα. Πουθενά σε κανένα υπουργείο σε κανένα μαζικό χώρο», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

 
Πολιτική
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM
Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Παρολο την -πλεον ομολογουμενη- απειρια και ασχετοσυνη τους δεν διστασαν να παιξουν την χωρα στα ζαρια το α΄εξαμηνο του 15 με τα αποτελεσματα που ολοι ζησαμε. Οταν ο λ ο ι τους ελεγαν το αντιθετο εφτασαν την χωρα στο χειλος της ολοκληρωτικης καταστροφης - και αυτη η εγκληματικη αμελεια μεχρι σημερα δεν εχει τιμωρηθει, αντιθετα θελουν να βγουν και απο πανω.
https://www.lifo.gr/now/politics/255012/tsipras-i-kyvernisi-distazei-na-diekdikisei-kyroseis-enantion-tis-toyrkias-kalypsi-se-papaggelopoylo#commentsΜόλις προ ολίγου σχολίασα αυτό το θέμα, τυχαία λίγο πρόωρα, όπως εξηγώ.
Το σχόλιό μου στο άρθρο της "Λ" για την συνέντευξη Τσίπρα στον Alpha, ώρα 23.39'......................................................Ίσως επειδή δεν ρωτήθηκε ειδικά, δεν σχολίασε κιόλας, σχετικά με την συγκριτική συνολική αποτίμηση του κυβερνητικού έργου ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με τα υπεσχημένα. Και τώρα η "ΕΙΔΗΣΗ-ΒΟΜΒΑ" νομίζω, που αποδεικνύει την ενσυνείδητη υφαρπαγή ψήφουτων αφελών με ψεύτικες υποσχέσεις, που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσε - και το γνώριζε - να τις υλοποιήσει : Μόλις προ ολίγου μαθεύτηκε, ότι ο κ. Βούτσης - τέως ΠτΒ -, δήλωσε στην παρουσίαση του βιβλίου Μπαλτά, ότι "Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΟ 2015". Με δύο λόγια - γιατί νομίζω θα χυθεί πολύ μελάνι αν υπάρξει ειδικό άρθρο στην "Λ" -, ο κ. Βούτσης είπε, ότι υπήρχε προβληματισμός και συζητήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΆΜΕΣΗ ΕΠΙΔΊΩΞΗ ΑΝΆΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΊΑΣ, όμως, εν γνώσει των πολιτικών αδυναμιών τους (δηλαδή απουσία σχεδίου, κατάλληλων προσοντούχων στελεχών κλπ) η ηγετική ομάδα - λέγε με Τσίπρα - επέβαλε την διεκδίκηση της εξουσίας με οποιονδήποτε τρόπο. Προφανώς ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ,ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ! Απλά - για αυτούς, - η κατάκτηση της Εξουσίας ήταν αυτοσκοπός ! Έτσι εξηγούνται λοιπόν όλα όσα περάσαμε. 1. ΚΑΙ την "αβίαστη" συγκατοίκηση με τον ακροδεξιό Καμένο, μέχρι που δεν ήταν χρήσιμος πια, οπότε, με περισσή ευκολία ο Τσίπρας "υποδέχθηκε αβίαστα" σαν "ειδόντες το φως το αληθινόν" κάποιους από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ και την κ. Μεγαλοοικονόμου, που δεν θέλανε να χάσουν τα προνόμιά τους. Πολλοί θα μπορούσαν να εικάσουν, ότι ο Παππάς των Συνοικεσίων έκανε τα συνοικέσια !... Ότι κάποτε παρόμοια μεθόδευση είχε χαρακτηρισθεί "ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ" - και έτσι την ονόμασε και ο Καμένος - ήταν μια ασήμαντηη λεπτομέρεια. 2. ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ περάσαμε, την εικόνα ενός ΠΘ που χαρακτήριζε "asset" τον υπουργό του των Οικονομικών, αλλά που προφανώς δεν είχε τις γνώσεις και τα προσόντα να τον εκτιμήσει σωστά. Τα αποτελέσματα λοιπόν της ερασιτεχνικής Αριστεράς τα ζήσαμε. Εγώ πάντως λυπάμαι και συμπαθώ - άσχετα αν "κοντραρίστηκα" πολλές φορέςμαζί τους - όσους ευκολόπιστους ξεγέλασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πηγή: www.lifo.gr
ΣΥΝΟΨΗ :Ο ΣΥΡΙΖΑ / Σ-Φ-ΥΡΙΖΑ (κατά Β. Αγγελικόπουλο) ήταν και - δυστυχώς - εξακολουθεί να είναι, μια ομάδα ιδεοληπτικών ερασιτεχνών αριστερών, που ζήλωσαν την δόξα του Λένιν.Και φαντασίωναν ότι "επαναστατικώ δικαίω" - κτηθέντος σε χαλαρές φιλοσοφικές συζητήσεις σε ταβερνεία των Εξαρχείων, με τους μπαρουτοκαπνισμένους επαναστάτες Παππά και Καρανίκα -, ΘΑ ΑΝΕΤΡΕΠΑΝ ΤΟΝ ΡΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ! Μέχρι που τα αφελή σχολιαρόπαιδα του 15μελούς και οι συμπλεγματιικοί ηλικιωμένοι μιας νεφελώδους Αριστεράς- εξαιρώ τον Γλέζο, που απλά τον χρησιμοποίησαν θρασύτατα σαν άλλοθι -, ΕΜΑΘΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΓΙΑ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ (κ. ΜΠΑΖΙΑΝΑ).Και μας προέκυψε έτσι αυτός ο ιδεολογικός αχταρμάς, μιας ΕΠΑΙΤΟΥΣΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ σφιχταγκαλιασμένης με όλη την "δεξιά" Ευρώπη.Εν τω μεταξύ, ΕΙΧΑΝ ΔΙΧΑΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΕΜΦΥΛΙΑΚΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.Για αυτό και μόνο, θα έπρεπε ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΟΘΕΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ (τουλάχιστον με ενεργά τα συγκεκριμένα άτομα).