ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα χρειάζεται να συνεχίσει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων

Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα χρειάζεται να συνεχίσει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων Facebook Twitter
Aris Oikonomou / SOOC
0

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, η οποία διεξάγεται στο περιθώριο της κρίσιμης Συνόδου για το προσφυγικό, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στην ανάγκη να γίνει μία αξιόπιστη και βιώσιμη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό.

«Δεν αποτελεί μόνο θέση του ΔΝΤ αλλά και δική μας ότι χρειαζόμαστε αξιόπιστες και βιώσιμες μεταρρυθμίσεις» επεσήμανε και πρόσθεσε:  «Θα ακούσουμε τους θεσμούς και μετά θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε. Πώς να το κάνουμε αυτό; Πώς θα λειτουργήσουν οι μεταρρυθμίσεις; Ίσως ακούσουμε περισσότερα σήμερα και θα σας πω αργότερα».

Όσο αφορά τώρα, τα βασικά θέματα της ατζέντας του Eurogroup, αυτά δεν είναι άλλα από την εξέταση της προόδου στο ελληνικό πρόγραμμα και την ολοκλήρωση του κυπριακού προγράμματος.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης αναμένεται να ληφθεί απόφαση και για την επιστροφή του κουαρτέτου στην Αθήνα -πιθανότατα εντός της εβδομάδας- προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, παρά τις διαφωνίες που εξακολουθούν να υφίστανται μεταξύ των θεσμών.

Την είδηση επιβεβαίωσε με δηλώσεις του και ο Επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, τονίζοντας σε δηλώσεις του ότι το Eurogroup θα συμφωνήσει να επιστρέψουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των δανειστών.

«Οι θεσμοί πρέπει να δείξουν σήμερα ότι έχουν κοινή άποψη για την αξιολόγηση», δήλωσε ο Π. Μοσκοβισί. Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό σημαίνει πρώτον, ότι οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο στην Αθήνα είναι εποικοδομητικές, δεύτερον, ότι υπάρχει ακόμα ορισμένη δουλειά που πρέπει να γίνει, τρίτον, υπάρχουν περιθώρια ελιγμών στο θέμα των μεταρρυθμίσεων, τέταρτον, ότι είναι αναγκαία η επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα με προοπτική να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό.

«Αυτή είναι η πολιτική απόφαση που πρέπει να ληφθεί σήμερα, λαμβάνοντας υπόψη την προσφυγική κατάσταση στην Ελλάδα», σχολίασε ο Γάλλος επίτροπος. «Σήμερα θα συζητήσουμε αν είμαστε έτοιμοι ή όχι να ζητήσουμε στους επικεφαλής των θεσμών να επιστρέψουν στην Αθήνα», ανέφερε στη συνέχεια ο Π. Μοσκοβισί, προσθέτοντας ότι οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο δείχνουν ότι υπάρχει ακόμη κάποιο κενό και πρέπει να γίνουν κάποιες προσπάθειες για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Κατέληξε, λέγοντας ότι κατά την άποψή του σήμερα θα πρέπει να αποφασιστεί ομόφωνα η επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα.

0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ