Απάντηση στις επιθέσεις που δέχθηκε μετά την ανάληψη του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, έδωσε η Κατερίνα Νοτοπούλου στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξή της στην ΕΡΤ. 

 

Η 30χρονη υφυπουργός καταδίκασε τον «χυδαίο τρόπο που επιλέγουν κάποιοι να πολιτεύονται», κάνοντας λόγο για «λάσπη» με προφανέστατο πολιτικό υπόβαθρο πίσω από τις επιθέσεις στο πρόσωπό της. 

 

Ήταν μία επίθεση στην κυβέρνηση, στη νέα γενιά και στις γυναίκες, πρόσθεσε η κα Νοτοπούλου, μιλώντας για «ακροδεξία επίθεση». 

 

Η ίδια χαρακτήρισε «ψευδείς ειδήσεις» αρκετές πληροφορίες που διαδόθηκαν για εκείνη, μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων της, εκφράζοντας την ανησυχία της για την «ταχύτατη διάδοση» των fake news. 

 

«Θα ήταν τιμή μου αν είχα εργαστεί ως καθαρίστρια», είπε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας πως η ίδια εργάστηκε στο περίπτερο τουρισμού της Θεσσαλονίκης, μαζί με άλλες συναδέλφους της για τις ανάγκες της πόλης. 

 

Όπως είπε, είχε δουλέψει στο παρελθόν ως γραμματέας και πωλήτρια, έκανε μαθήματα αγγλικών και εργάστηκε ως ψυχολόγος. «Την ιστορία θα την αφηγηθούμε εμείς και θα κριθούμε αλλά δεν θα την κατασκευάσουν άλλοι». 

 

Παράλληλα διέψευσε τα δημοσιεύματα που μιλούσαν για «φωτογραφικό διορισμό» της στον δήμο Θεσσαλονίκης με δίμηνη σύμβαση, υποστηρίζοντας πως κάλυψε συγκεκριμένες ανάγκες του δήμου. 

 

Για τις επικρίσεις που είχε δεχθεί όταν ανέλαβε, το 2016, το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, η κα Νοτοπούλου κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας πως η Νέα Δημοκρατία φοβήθηκε την εξέλιξη αυτή.

 

Κατά την ίδια, με την ίδρυση του γραφείου του πρωθυπουργού στην συμπρωτεύουσα, ο Αλέξης Τσίπρας υπήρξε ο πρώτος πρωθυπουργός που έστρεψε «το βλέμμα και την ενέργεια» των ανθρώπων της κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα.

 

Σε ερώτηση για το αν ήταν αναγκαίο το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, δεδομένης της λειτουργίας του υφυπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, η Κατερίνα Νοτοπούλου απάντησε πως πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές δομές.

 

Όπως υποστήριξε η ίδια, με το γραφείο του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας έχει αναπτύξει μία «προσωπική σχέση» με την πόλη, υπογραμμίζοντας πως η κοινωνική ατζέντα, αλλά και μέτρα που είχαν κολλήσει για χρόνια, πλέον σημειώνουν πρόοδο.