Νοτοπούλου: Θα ήταν τιμή μου αν είχα εργαστεί ως καθαρίστρια

Νοτοπούλου: Θα ήταν τιμή μου αν είχα εργαστεί ως καθαρίστρια Facebook Twitter
EUROKINISSI
17

Απάντηση στις επιθέσεις που δέχθηκε μετά την ανάληψη του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, έδωσε η Κατερίνα Νοτοπούλου στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξή της στην ΕΡΤ. 

Η 30χρονη υφυπουργός καταδίκασε τον «χυδαίο τρόπο που επιλέγουν κάποιοι να πολιτεύονται», κάνοντας λόγο για «λάσπη» με προφανέστατο πολιτικό υπόβαθρο πίσω από τις επιθέσεις στο πρόσωπό της. 

Ήταν μία επίθεση στην κυβέρνηση, στη νέα γενιά και στις γυναίκες, πρόσθεσε η κα Νοτοπούλου, μιλώντας για «ακροδεξία επίθεση». 

Η ίδια χαρακτήρισε «ψευδείς ειδήσεις» αρκετές πληροφορίες που διαδόθηκαν για εκείνη, μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων της, εκφράζοντας την ανησυχία της για την «ταχύτατη διάδοση» των fake news. 

«Θα ήταν τιμή μου αν είχα εργαστεί ως καθαρίστρια», είπε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας πως η ίδια εργάστηκε στο περίπτερο τουρισμού της Θεσσαλονίκης, μαζί με άλλες συναδέλφους της για τις ανάγκες της πόλης. 

Όπως είπε, είχε δουλέψει στο παρελθόν ως γραμματέας και πωλήτρια, έκανε μαθήματα αγγλικών και εργάστηκε ως ψυχολόγος. «Την ιστορία θα την αφηγηθούμε εμείς και θα κριθούμε αλλά δεν θα την κατασκευάσουν άλλοι». 

Παράλληλα διέψευσε τα δημοσιεύματα που μιλούσαν για «φωτογραφικό διορισμό» της στον δήμο Θεσσαλονίκης με δίμηνη σύμβαση, υποστηρίζοντας πως κάλυψε συγκεκριμένες ανάγκες του δήμου. 

Για τις επικρίσεις που είχε δεχθεί όταν ανέλαβε, το 2016, το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, η κα Νοτοπούλου κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας πως η Νέα Δημοκρατία φοβήθηκε την εξέλιξη αυτή.

Κατά την ίδια, με την ίδρυση του γραφείου του πρωθυπουργού στην συμπρωτεύουσα, ο Αλέξης Τσίπρας υπήρξε ο πρώτος πρωθυπουργός που έστρεψε «το βλέμμα και την ενέργεια» των ανθρώπων της κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα.

Σε ερώτηση για το αν ήταν αναγκαίο το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, δεδομένης της λειτουργίας του υφυπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, η Κατερίνα Νοτοπούλου απάντησε πως πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές δομές.

Όπως υποστήριξε η ίδια, με το γραφείο του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας έχει αναπτύξει μία «προσωπική σχέση» με την πόλη, υπογραμμίζοντας πως η κοινωνική ατζέντα, αλλά και μέτρα που είχαν κολλήσει για χρόνια, πλέον σημειώνουν πρόοδο.

Πολιτική
17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δήλωσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

Πολιτική / ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δηλώσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

«Αν είχαμε επικεντρωθεί στον νότο δεν θα υπήρχε πια νότος ή βορράς και η Κύπρος θα ήταν εξ ολοκλήρου δική μας» υποστήριξε ο Ερντογάν 
NEWSROOM

σχόλια

12 σχόλια
Αυτό λεμε και εμεις. θα ηταν τιμή της να εργαστεί ως καθαρίστρια αλλα ελα που δεν εργάστηκε. Αντ'αυτου με τον γνωστό τρόπο πήγε σε άλλη υπηρεσία. Στο μεσοδιάστημα αναρριχήθηκε σαν αιλουρος στην πολιτική ιεραρχία χαρη στα προφανή προσόντα της που την ξεχωρίζουν.
Αν δεχτηκε επιθεση να απαντησει. Δεν καταλαβα ομως γιατι θα ηταν τιμη της να ηταν καθαριστρια. Τι την εμποδισε να σταδιοδρομησει στο επαγγελμα που θα ηταν τιμη της να ειχε;
Άρα δικαιώνει όλη την κριτική εναντίων της, ότι στη πραγματικότητα δε δούλεψε ούτε μια μέρα ως καθαριστρια. "υπογραμμίζοντας πως η κοινωνική ατζέντα, αλλά και μέτρα που είχαν κολλήσει για χρόνια, πλέον σημειώνουν πρόοδο."Μπορεί να μας δώσει μερικά παραδείγματα; Διότι αν δεν μπορεί τότε δύο πράγματα δύναται να συμβαίνουν: είτε ψευδεται (σύνηθες για πολιτικό, απαραίτητο για Συριζαιο), είτε εννοεί κομμάτια ρουσφέτια, προσωπικά δώρα του Πρωθυπουργού σε γενιτσαρους.
Θα σταθώ στην εμφανή αμηχανία του Χαρίτου αλλά και της Νοτοπούλου, να αναφερθούν στον όρο Μακεδονία (ως ελληνική επαρχία).Ο Χαρίτος αναφέρθηκε μονάχα στο ασαφές και άκυρο Βόρεια Ελλάδα, (σαν να είναι η Ελλάδα χωρισμένη στα δύο).Σαν να είναι η Μακεδονία κάπου στο Βόρειο Πόλο. Τόσο μακριά από την Αθήνα.Δεν έχω ακούσει ποτέ στο καθημερινό πρόγραμμα της ΕΡΤ να αναφέρεται στη Αθήνα ως Νότιο Ελλάδα.Και ποια ακριβώς είναι η Νότιος Ελλάδα;Η Κρήτη ονομάστηκε ποτέ Νότιος Ελλάδα;Η Πελοπόνησσος τι είναι; Νοτιο-δυτική Ελλάδα;Και η Ρόδος Νοτιο-ανατολική;Η Λάρισα είναι Νοτιο-Βόρεια Ελλάδα ή Βορειο-Νότια;Αυτά όλα είναι χαζά.Υπάρχει μια Μακεδονία που πρέπει να τη λέμε με το όνομά της Υπάρχουν βέβαια και δύο Θράκες. Ναι υπάρχει και η Ανατολική Θράκη κι αυτό το αποδέχονται και οι Τούρκοι.Υπάρχει βέβαια και η Βόρεια Ήπειρος, αλλά ας μην ξύνουμε πληγές τώρα.Τυχερή η Αθήνα που όλα αυτά τα μέρη είναι τόσο μακριά και δεν αποτελούν πρόβλημα της.
Πολλοί από μας κατηγορηθήκαμε από τους "συντρόφους" της κυρίας Νοτοπούλου πως δεν μας αρέσει (από "δεξιό ελιτισμό", ασφαλώς) που μια καθαρίστρια με την αξία της έφτασε τόσο ψηλά. Ο ίδιος ο κ. Στέλιος Παππάς δήλωσε πως "είναι με τις καθαρίστριες". Να σημειώσω βέβαια πως δεν είδα κανέναν να εστιάζει σ' αυτήν την ιδιότητα της κυρίας, (εγώ) δεν είδα πουθενά να γράφουν πως την κατηγορούν επειδή υπήρξε καθαρίστρια.Τώρα η κυρία παραδέχεται πως δεν εργάστηκε ποτέ ως καθαρίστρια. Ούτε συμπεράσματα δεν θέλω να βγάλω, βαρέθηκα.
Θα ήταν όντως τιμή σας να είχατε εργαστεί ως καθαρίστρια, γιατί θα είχατε κολλήσει το πρώτο σας ένσημο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εισήγαγε μεν καινά δαιμόνια, προήγαγε όμως σε επιστήμη την "βουλευτοποίηση", "υπουργοποίηση" και την "πρωθυπουργοποίηση" ανθρώπων με βιογραφικά που υστερούν σε σύγκριση ακόμη και με την/τον βιοπαλαιστή στην ταμειακή ενός σούπερμαρκετ. Τα διαβάζεις και διαπιστώνεις ότι μας αξίζει τελικά ό,τι τραβάμε, αφού δεν είμαστε ιδιαίτερα αυστηροί με τα άτομα που προκρίνουμε.
Α χαχαχαχαχα!Όποιος διαφωνεί μαζί μας είναι φασίστας, ρατσιστής και μισογύνης.Τόσο χρεοκοπημένες είναι οι θέσεις και οι πρακτικές της Αριστεράς που παράτησαν κάθε προσπάθεια να κάνουν διάλογο και αντιπαράθεση επιχειρημάτων.
Και βέβαια τιμή θα ήταν να είχε εργαστεί σαν καθαρίστρια. Έλα όμως που κάλυψε όπως λέει άλλες συγκεκριμένες ανάγκες του δήμου.Το ερώτημα είναι αν ως διευθύντρια π/κού γραφείου, ή ως υπουργός καλύπτει και πάλι κάποιες άλλες πολιτικές ανάγκες, διότι το ψευδεπίγραφον πάει σύννεφο.
Το ότι της επιτέθηκαν κυρίως λόγω νεότητας και επειδή είναι γυναίκα, είναι άδικο, άλλωστε δεν θα έλεγα πως έδωσε ποτέ δικαιώματα για κάτι, ούτε κάποια γκάφα έκανε (όπως άλλα κομματικά ή υπουργικά στελέχη), στην Θεσσαλονική διήθυνε αρκετά σοβαρά το Γραφείο. Και όντως η ΝΔ την έχει στο στόχαστρο. Πιο πολύ lifestyle τσακωμό μου θυμίζει η όλη υπόθεση, σοβαρή κριτική προς άλλα πεπραγμένα της Κυβέρνησης, δεν βλέπω πάντα. Και για την Παπακώστα στην ΝΔ δεν ακούστηκαν και πολύ, παραμείναν στο εύκολο θύμα...Το ότι όμως αποτελεί αγαπημένο παιδί του Σύριζα ή μάλλον του Τσίπρα για την ακρίβεια (εντός κόμματος δεν την θέλουν όλοι καθώς παραγκωνίστηκαν παλιές καραβάνες ή λαμόγια για χάρη της), είναι αδιαμφισβήτητο. Πάντως μία απορία παρέμεινε. Καλά οι λίγες δουλειές της και οι σπουδές της. Τελικά στην επίμαχη δίμηνη σύμβαση στον Δήμο, τι έκανε? Καθαρίστρια, βοηθός στο περίπτερο Τουρισμού, ιδιαιτέρα, αραχτή και χρειαζόταν λίγα λεφτά εκείνο το διάστημα ή τι? Διότι η "κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών του Δήμου" είναι γενικόλογη απάντηση και θα έλεγα "ναι χαίρω πολύ, κάθε σύμβαση ορισμένου χρόνου είναι για συγκεκριμένη ανάγκη, ειδικά τα καλοκαίρια οι Υπηρεσίες Καθαριότητας παίρνουν συχνά άτομα για 2-4 μήνες, τι έκανες τελικά?". Μία υποσημείωση εδώ: μακάρι να ήταν μόνο οι συμβασιούχοι έτσι. Στις Καθαριότητες αρκετών Δήμων κάποιοι μόνιμοι κάθονται και βάζουν τους συμβασιούχους να κάνουν την περισσότερη δουλειά ώσπου να τελειώσει η σύμβαση και μετά "αναγκαστικά" αναλαμβάνουν πάλι αυτοί. Πάντως αυτοί που τρέχουν ΌΛΟΙ, μόνιμοι και μη, είναι των απορριματοφόρων (οδηγοί και συνοδοί). Οι τυχεροί είναι οι πεζοί οδοκαθαριστές. Όσοι είναι βύσματα, σαν τέτοιοι μπήκαν. Όσοι με μέσον, σαν τέτοιοι. Σε Δήμο που ξέρω, είναι τόσο ισχυρή κλίκα πια που βγαίνουν το πρωί και καθαρίζουν κάνα 3ωρο (4 ή 5 το πολύ αν έρθει κάνας Αντιδήμαρχος ή Δήμαρχος για επιτήρηση) και μετά κάθονται ως το σχόλασμα. Και μόνο τους κεντρικούς δρόμους, πλατείες, πεζόδρομο. Έτσι και μένεις σε πάροδο κεντρικής, κάποια γειτονιά ή κάνα μικρό μη κεντρικό πάρκο, άστο. Δεν "προλαβαίνουν" ποτέ να πανε. Μόνο την μισή χρονιά που έρχονται δεκάδες συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ (με 490 ευρώ καθαρά) καθαρίζονται έστω αραιά οι δευτερεύων και τριτεύων περιοχές (αλλιώς μόνο με καταγγελία ή υποβολή αιτήματος).
"...άλλωστε δεν θα έλεγα πως έδωσε ποτέ δικαιώματα για κάτι, ούτε κάποια γκάφα έκανε..."Μα τι λέτε; Δεν έδωσε δικαιώματα όταν προσελήφθη ως καθαρίστρια στο Δήμο Θεσ/νίκης αλλά δεν δούλεψε ποτέ σε αυτή τη θέση; Δεν έκανε γκάφα όταν ΜΟΝΗ ΤΗΣ με απόλυτη φυσικότητα το αποκάλυψε στην πρώτη συνέντευξη που έδωσε ως Υφυπουργός;
Σε εκείνο το σημείο εννοούσα κατά την διάρκεια απασχόλησης της ως Υπεύθυνη του Γραφείου Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη. Εαν είδες αναφέρθηκα και στα όσα λες γράφοντας πως "η "κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών του Δήμου" είναι γενικόλογη απάντηση" και θα έλεγα "ναι χαίρω πολύ, κάθε σύμβαση ορισμένου χρόνου είναι για συγκεκριμένη ανάγκη, ειδικά τα καλοκαίρια οι Υπηρεσίες Καθαριότητας παίρνουν συχνά άτομα για 2-4 μήνες, τι έκανες τελικά?". "Τελικά όπως μάθαμε απ την ίδια δούλεψε σε τουριστικό περίπτερο του Δήμου αντί για καθαρίστρια. Μήπως αυτή ήταν η "συγκεκριμένη ανάγκη" για την οποία προσελήφθη και γιαυτό το είπε έτσι ανοιχτά? Όχι πως έκατσε 2 μήνες στο περίπτερο δηλαδή, το πολύ 2 βδομάδες διαρκούν αυτά αλλά τέλος πάντων. Σε αντίθετη περίπτωση ναι θα έχει προβεί σε ατόπημα άθελα της.
Προσθέτω το εξής: Πολλοί από αυτούς σχολιάζουν αρνητικά τη Νοτοπούλου υποστήριξαν και είναι έτοιμοι να ξανα-υποστηρίξουν κάποιους που ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ διετέλεσαν σύμβουλοι του Υπουργού όταν Υπουργός (και προϊστάμενός τους) ήταν ο γονέας τους. Η ήταν Υπουργοί όταν Πρωθυπουργός ήταν ο γονέας τους ή ο θείος τους. Αυτό δε λέγεται ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ;
"...η κοινωνική ατζέντα και μέτρα που είχαν κολλήσει για χρόνια, προχώρησαν χάρη στη δράση του γραφείου του πρωθυπουργού" Πηγή: www.lifo.grΆρα, ήταν άχρηστος ο/η υφυπουργός - γιατί η "δομή" του υφυπουργείου προβλέπει "ξεκόλλημα" μέτρων, γιατί ΚΑΙ για αυτό δημιουργήθηκε. Ή αλλιώς, βρίσκουμε την ευκαιρία να βολέψουμε ένα παιδί του κομματικού σωλήνα, επιβαρύνοντας βέβαια το Δημόσιο - όλους εμάς - με μία ακόμη "δομή".Και ερωτάται : Αν αυτό είναι το σκεπτικό της θέσης, γιατί δεν δημιουργήθηκαν ανάλογες "οργανικές" θέσεις για Ήπειρο, Θεσσαλία, Πελοπόννησο, κλπ ; Ποια δομή στις άλλες περιοχές κάνει να δουλεύουν όλα ρολόϊ και δεν χρειάζεται ξεκόλλημα από το Γραφείο του Πρωθυπουργού ;Άρα, δεν μας έπεισε η κ. Νοτοπούλου.
Γενικά το Μακεδονίας-Θράκης - σχεδόν διαχρονικά - ψιλοπαροπλισμένο Υπουργείο ήταν και είναι. Πάνε άτομα αδιάφορα, βολεμένοι ή στελέχη που θέλουν μία ήσυχη θητεία. Τώρα μόνο πήρε λίγο παραπάνω (παρωδική) σημασία λόγω της Συμφωνίας με την....Βόρεια Μακεδονία. Υποτίθεται οι 2 περιοχές αυτές έχουν τέτοιες εθνικές ιδιαιτερότητες που χρειάζονταν ολόκληρο Υπουργείο. Ναι έχουν αλλά όχι και τόσο πολύ πια. Μία απλή πιο μικρή Γενική Γραμματεία πχ στο Υπ. Εσωτερικών για την Μακεδονία και Θράκη συν ίσως το Γραφείο Πρωθυπουργού θα ήταν υπεραρκετά!Το σκεπτικό ίδρυσης του Γραφείου? Ναι, διαμεσολάβηση, ξεκόλλημα υποθέσεων χάρη σε εντολές του ΠΘ κτλπ. Ίσως και να πέτυχε κάτι. Αλλά καθαρά επιλεκτικά. Εαν το έκαναν σοβαρά, θα έπρεπε σε κάθε 2 Περιφέρειες (πχ Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας) να υπάρχει ένα Γραφείο. Αλλά μάντεψε: όλες δεν έχουν μία πόλη με την πρωτότυπη ιδιότητα της "συμπρωτευουσας". Ας μην είχε η Θεσσαλονίκη τέτοια ιδιότητα και σιγά μην ιδρύονταν εκεί βρίσκοντας παράλληλα ευκαιρία για βόλεμα. Ακόμα και στην Κόρινθο να ήταν η "συμπρωτευουσα" της Ελλάδας παρ όλης της εγγύτητας προς την Αθήνα, θα ίδρυαν Γραφείο. Δεν υπήρξα 100% κάθετος στην δημιουργία ούτε το 2016 αλλά ναχε γίνει και για Νότια, Κεντρική και Νησιωτική Ελλάδα τότε άμα είναι.
και τωρα που παραδεχθηκε οτι αντι οι θεσσαλονικεις να εχουν καθαρους δρομους πληρωνουν βυσματα μηπως να παραιτηθει;;; Η να ζητηθουν ευθυνες για αυτη τη καταντια απο τον ασπιλο Μπουταρη; Του παπουλη τους χρηματα πετανε;;;