ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Μητσοτάκης στο ΕΛΚ: H Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που εξέλεξε λαϊκιστές

Μητσοτάκης στο ΕΛΚ: H Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που εξέλεξε λαϊκιστές Facebook Twitter
0

Βέβαιος πως η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ελσίνκι. Παράλληλα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η Ελλάδα ήταν «η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που εξέλεξε λαϊκιστές». 

«Τι έκαναν έκτοτε; Όχι μόνον, διέλυσαν την οικονομία -είχαμε σχεδόν μηδενική ανάπτυξη τα τελευταία 4 χρόνια- αλλά αποδείχθηκαν επικίνδυνοι για το Κράτος Δικαίου και την ποιότητα της Δημοκρατίας μας» είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: 

«Αλλά θα τους νικήσουμε στις επόμενες εκλογές. Θα νικήσουμε, όχι μόνον επειδή έχουν αποτύχει οικτρά, αλλά επειδή και εμείς έχουμε αλλάξει.

Έχουμε εκσυγχρονίσει το κόμμα μας, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε προσφέρει ρεαλιστικές λύσεις για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Λύσεις οι οποίες υπερβαίνουν τις παραδοσιακές διαχωριστικές γραμμές μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς».

Επίσης, ο αρχηγός της ΝΔ εστίασε και στις πολιτικές που πρέπει να δώσει προτεραιότητα το ΕΛΚ. 

«Πρώτον, πώς μπορούμε να καινοτομήσουμε και να δημιουργήσουμε καλύτερες θέσεις εργασίας, ιδίως για τους νέους;

Δεύτερον, πώς προστατεύουμε τα σύνορά μας από την παράτυπη μετανάστευση; Το ζήτημα αυτό αφορά ιδιαίτερα την Ελλάδα η οποία βρίσκεται στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης.

Και τρίτον, πως αντιμετωπίζουμε τις κολοσσιαίες προκλήσεις της εποχής μας, την κλιματική αλλαγή και την τεχνολογική επανάσταση; Πιστεύει π.χ. κάποιος από εσάς ότι μπορεί το κάθε κράτος μέλος από μόνο του να ανταγωνιστεί την Κίνα σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης» είπε ο κ. Μητσοτάκης. 

Αύριο ο αρχηγός της ΝΔ θα πάρει μέρος στην ψηφοφορία για την επιλογή του υποψηφίου του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν. Οι δύο υποψήφιοι είναι ο Μάνφεντ Βέμπερ και ο Αλεξάντερ Στουμπ.

Ακόμα, θα έχει σειρά συναντήσεων με Ευρωπαίους πολιτικούς, ανάμεσα τους και ο νυν πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. 

Πολιτική
0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ