Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν θα κυρώσει ποτέ τη Συμφωνία των Πρεσπών

Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν θα κυρώσει ποτέ τη Συμφωνία των Πρεσπών Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στο 12ο συνέδριο του κόμματος. 

«Αυτό είναι το τελευταίο μας συνέδριο πριν την μεγάλη πολιτική αλλαγή που περιμένει η ελληνική κοινωνία και θα επισφραγίσουν οι επόμενες εκλογές. Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνία λέει στους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ "φύγετε" (...) Να τελειώσει η παρακμή και να πάει η Ελλάδα μπροστά», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Δεν θα κυρώσουμε ποτέ τη συμφωνία των Πρεσπών


Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «είπε "ναι" εκεί που έξι πρωθυπουργοί είπαν "όχι", δηλαδή στην αναγνώριση δήθεν μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας».

Συνδέοντας την μη περικοπή των συντάξεων με την Συμφωνία των Πρεσπών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός «αντάλλαξε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να έχει ληφθεί ποτέ με μία μείζονα εθνική υποχώρηση».

Ο ίδιος πάντως διεμήνυσε πως η Νέα Δημοκρατία δεν θα κυρώσει τη συμφωνία «ούτε τώρα ούτε στην επόμενη Βουλή, ούτε πότε».

«Σήμερα μας παρακολουθούν εκατομμύρια Έλληνες, που στρέφουν όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον και τις ελπίδες τους προς εμάς. Άνθρωποι που δεν μας είχαν ψηφίσει ποτέ στο παρελθόν, σήμερα μας αντιμετωπίζουν με πιο θετική διάθεση. Δεν θα τους απογοητεύσουμε».

«Ο κ.Τσίπρας διάλεξε την ημέρα του τακτικού μας συνεδρίου με μια φθηνή λογική αντιπερισπασμού. Ας με ακούσει καλά πριν απευθυνθεί στους Μακεδόνες.

»Ο κ. Τσίπρας δίχασε. Δεν επιχείρησε ποτέ να δημιουργήσει εθνική συναίνεση. Είπε ναι εκεί που έξι πρωθυπουργοί είπαν όχι: στην αναγνώριση δήθεν «μακεδονικής» γλώσσας και εθνότητας. Και σήμερα προσβάλλει τον πατριωτισμό της μεγάλης πλειονότητας του λαού», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δουλειά μας είναι να υπηρετήσουμε την κοινωνία, με αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα τους πιο αδύναμους. Να γεφυρώσουμε παλιά και νέα ρήγματα. Να κλείσουμε τις πληγές του διχασμού. Να εντοπίσουμε τις ανισότητες και τις αδικίες, και να τις θεραπεύσουμε».

Κατάργηση του υποκατώτατου μισθού

Ο κ. Μητσοτάκης, δεσμεύθηκε ότι, μετά τις εκλογές, θα καταργήσει άμεσα τον υποκατώτατο μισθό, και ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί στα 703 ευρώ.

«Ο κατώτατος μισθός θα αυξάνεται με ποσοστό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνοντας ότι «πρέπει η ανάπτυξη να επουλώσει τα ρήγματα».

«Να γίνει εργαλείο μιας νέας κοινωνικής συνοχής. Διότι το μέρισμα της ανάπτυξης πρέπει να επιστρέφει στην κοινωνία ώστε να προχωράμε όλοι μαζί μπροστά και να μη μένει κανείς πίσω». 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ