Μητσοτάκης: Δεν ήταν ιδιαίτερα καλή βραδιά για τη Νέα Δημοκρατία

Μητσοτάκης: Δεν ήταν ιδιαίτερα καλή βραδιά για τη Νέα Δημοκρατία Facebook Twitter
0

Η δεύτερη Κυριακή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών 2023 δεν ήταν ιδιαίτερα καλή, παραδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις πρώτες δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «αντισυσπείρωση πολλών δυνάμεων» απέναντι σε υποψήφιους της ΝΔ, υπογράμμισε ότι πρέπει όλοι να προβληματιστούν για τη χαμηλή συμμετοχή, ενώ απάντησε και σε όσους «σπεύδουν να πανηγυρίσουν». 

Αρχικά, ο πρωθυπουργός συνεχάρη τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους που εξελέγησαν σήμερα και τους διαβεβαίωσε πως «είναι χρέος της κυβέρνησης να συνεργαστεί μαζί τους.Προσμένουμε σε γόνιμη και παραγωγική συνεργασία με όλους τους εκλεγμένους δημάρχους και περιφερειάρχες». 

Όσο για τα πολιτικά συμπεράσματα από τον δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών 2023, παραδέχθηκε: «Σίγουρα δεν ήταν μια ιδιαίτερα καλή βραδιά για τη Νέα Δημοκρατία». 

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε πως «τα πολιτικά συμπεράσματα ως προς την κατανομή των δυνάμεων των κομμάτων, βγήκαν την πρώτη Κυριακή».  

«Είναι σαφές ότι υπήρξε μια- θα έλεγα- αντισυσπείρωση πολλών δυνάμεων εναντίον υποψηφίων της ΝΔ. Στο κάτω- κάτω η ΝΔ πήρε 41% και όχι 51%. Προφανώς το βήμα αυτό για πολλούς υποψηφίους που στηρίχτηκαν από τη ΝΔ- από το 41% στο 51%- δεν ήταν ιδιαίτερα εύκολο είναι», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η ιδιαίτερα χαμηλή συμμετοχή «πρέπει να μας προβληματίσει όλους», συμπλήρωσε. 

Η κυβέρνηση, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «οφείλει να πορεύεται με τα πόδια καλά γειωμένα, να λαμβάνει τα πολιτικά μηνύματα ανά πάσα στιγμή και να αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις της για να βελτιώνει καθημερινότητα των πολιτών». 

Τέλος, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και σε όσους «σπεύδουν να πανηγυρίσουν, βγάζοντας συμπεράσματα που δεν αντιστοιχούν στις πραγματικές» πολιτικές ισορροπίες. 

«Να τους υπενθυμίσω ότι είχαμε βουλευτικές εκλογές πριν από τρεις μήνες, στις οποίες κατεγράφη με σαφήνεια η δύναμη των κομμάτων». 

 
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΡΑΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ

Πολιτική / ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Η Συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει με σαφήνεια το χαρακτήρα της Μουσουλμανικής Μειονότητας

«Επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις με ανάλογο περιεχόμενο ούτε δίκαιο παράγουν ούτε συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών
THE LIFO TEAM
ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Μεσολόγγι: «Η κατανόηση αποτελεί χρέος μας καθώς η ιστορία είναι καθρέφτης»

«Όσο οδεύουμε πιο βαθιά σε έναν αβέβαιο 21ο αιώνα, τόσο περισσότερο η Έξοδος χρησιμεύει ως οδηγός προς το μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων
THE LIFO TEAM