Μητσοτάκης από το Νταβός: Δεν θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία, παρά τις πολλές εντάσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Νταβός Facebook Twitter
Φωτ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI
0

Μήνυμα προς την Τουρκία απέστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται στο Νταβός για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Ο πρωθυπουργός παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο CNN και αναφέρθηκε στην γείτονα χώρα, τονίζοντας ότι «δεν θα πάμε σε πόλεμο». «Δεν θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία, παρά το ότι τα τελευταία τρία χρόνια βιώσαμε πολλές εντάσεις» επισήμανε,

«Θα πρέπει να κάτσουμε με την Τουρκία ως λογικοί ενήλικες και να συζητήσουμε το θέμα της υφαλοκρηπίδας και των θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο», είπε σχετικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετικά με τις εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε είπε ότι θα γίνουν κάποια στιγμή μέσα στην άνοιξη.

«Στις εκλογές οι Έλληνες θα συγκρίνουν τέσσερα χρόνια μιας λαϊκιστικής κυβέρνησης και τέσσερα χρόνια μιας δικής μας κυβέρνησης. Η διάκριση είναι ανάμεσα σε αυτούς που πιστεύουν σε πραγματισμό και στη Δημοκρατία και σε αυτούς που “υπόσχονται το φεγγάρι με τα άστρα” και υποβαθμίζουν τους δημοκρατικούς θεσμούς», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, που θα κινηθεί σε τρεις άξονες: την οικονομία, την ανάπτυξη και την αγορά εργασίας. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Πολιτική / Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Μετά τα επεισόδια στο ΣΕΦ και την αναβολή του 3ου τελικού Παναθηναϊκού–Ολυμπιακού, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού προειδοποιεί για άμεση διακοπή του πρωταθλήματος σε περίπτωση επανάληψης βίας
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ