Μητσοτάκης: Απίστευτο ψέμα το δημοσίευμα του Βαξεβάνη για παρακολουθήσεις - Καμία απόδειξη

Μητσοτάκης: Απίστευτο ψέμα το δημοσίευμα του Βαξεβάνη για παρακολουθήσεις - Καμία απόδειξη Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Για τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento περί λίστας 33 παρακολουθούμενων στην κυβέρνηση Μητσοτάκη μίλησε, μεταξύ άλλων, στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για απίστευτο ψέμα, τονίζοντας πως είναι «ντροπή και αίσχος να ισχυρίζεται κάποιος ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθούσε τον υπουργό Εξωτερικών»

«Δε θα ασχοληθώ με τον κ. Βαξεβάνη, ο κ. Βαξεβάνης είναι γνωστός. Είναι ο μόνος δημοσιογράφος που εμπλέκεται σε υπόθεση ροής ρωσικού χρήματος» σημείωσε ο πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας πως «πίσω από τον Βαξεβάνη κρύβεται ο κ. Τσίπρας». 

«Δε νοείται παρακολούθηση κυβέρνησης σε υπουργούς της σε μια δημοκρατία, είναι απαράδεκτοι αυτοί οι ισχυρισμοί» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας πως «στηρίζομαι στην δικαιοσύνη και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου».

Ο ίδιος σημείωσε πως «δε γίνεται η πολιτική αντιπαράθεση να πέφτει σ'αυτό το επίπεδο. Είναι υπεύθυνος ο κ. Βαξεβάνης γι'αυτό το κατάντημα». 

Μητσοτάκης: Απίστευτο ψέμα το δημοσίευμα του Βαξεβάνη για παρακολουθήσεις - Καμία απόδειξη Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi

«Ουδέποτε ισχυρίστηκα πως δεν υπάρχει παρακολούθηση, και κέντρο που χειρίζεται το κακόβουλο λογισμικό predator, αλλά είναι πολύ διαφορετικό αυτό, από το να κατηγορεί κάποιος τον πρωθυπουργό ότι ενορχηστρώνει αυτήν την παρακολούθηση. Δεν γνωρίζω από ποιον γίνονται οι παρακολουθήσεις, πρέπει να το μάθουμε, δεν είναι η ΕΥΠ, που χειρίζεται κακόβουλα λογισμικά και εγώ δεν έχω καμία ανάμειξη» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα απαγορεύσει ρητά τη χρήση κακόβουλων λογισμικών.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει πρόταση δυσπιστίας, αν πραγματικά πιστεύει ότι ο ίδιος δεν απολαμβάνει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

«Αν ο κύριος Τσίπρας θέλει πραγματικά να πάμε στη Βουλή και να αναμετρηθούμε έχει την ευκαιρία να το κάνει. Εάν πιστεύει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν απολαμβάνει της κοινοβουλευτικής εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας της Νέας Δημοκρατίας τον προκαλώ σήμερα μάλιστα να έρθει στη βουλή να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης» τόνισε.

«Κάποιοι έχουν μπλέξει τους ρόλους, η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται»

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του μέλους του ΔΣ του Ολυμπιακού, Γιάννη Βρέντζου, ο οποίος με επίθεση στην κυβέρνηση πρότεινε την αποχώρηση των «ερυθρολεύκων» από το πρωτάθλημα και ακολούθως τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη περί «παρακράτους και οργανωμένου εγκλήματος στην ΕΠΟ», ο πρωθυπουργός ανέφερε πως κάποιοι έχουν μπλέξει τους ρόλους

«Κάποιοι έχουν μπλέξει τους ρόλους. Κάποιοι θεωρούν πως επειδή έχουν μία ομάδα, ή επειδή ελέγχουν κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης ή και τα δύο, μπορούν να εκβιάζουν, να υπαγορεύουν στην κυβέρνηση και να υπονομεύουν» σημείωσε. 

«Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως οι ρόλοι του καθενός είναι απολύτως καθορισμένοι: η κυβέρνηση έχει λαϊκή νομιμοποίηση, εκλεγόμαστε από το λαό, θέλουμε τους επιχειρηματίες συμμέτοχους στην πρόοδο της χώρας, δεν είναι όμως ούτε υποβολείς μας, ούτε είναι φορείς των δικών τους συμφερόντων που πιέζουν την κυβέρνηση για να γίνει το δικό τους χατίρι. 'Αρα το μήνυμα το οποίο στέλνω προς κάθε κατεύθυνση είναι ότι η κυβέρνηση και εγώ ούτε δεχόμαστε πιέσεις, ούτε και γινόμαστε αντικείμενα εκβιασμού και δεν απευθύνομαι μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση, απευθύνομαι συνολικά» διεμήνυσε.

Μητσοτάκης: Απίστευτο ψέμα το δημοσίευμα του Βαξεβάνη για παρακολουθήσεις - Καμία απόδειξη Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi

«Δε θα συρθώ σε πολιτικές εξελίξεις από επαγγελματίες εκβιαστές»

Σε ερώτηση, δε, κατά πόσον επισπεύδονται οι πολιτικές εξελίξεις απάντησε πως «οι εκλογές θα γίνουν όπως το έχω πει το 23, στο τέλος της τετραετίας» προειδοποιώντας ότι «δεν θα συρθώ σε πολιτικές εξελίξεις από επαγγελματίες εκβιαστές, η χώρα έχει σύνταγμα». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύθηκε εκ νέου πως «κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εξιχνιάσουμε αυτήν την ιστορία δεν είναι μία εύκολη υπόθεση, τεχνικά δεν είναι τόσο απλό».

Αναφορικά με την υπόθεση Πάτση, ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε πως «προφανώς η διαδικασία επιλογής στο συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν προβληματική» προαναγγέλλοντας πως στο μέλλον θα διασφαλιστούν αυστηρότερα φίλτρα. Τάχθηκε, μάλιστα, υπέρ της αναμόρφωσης του συστήματος πόθεν έσχες στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού του.

«Ακρίβεια Πούτιν και όχι Μητσοτάκη»

Αναφερόμενος στον υψηλό πληθωρισμό και την ακρίβεια, που μαστίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «ακρίβεια Πούτιν και όχι Μητσοτάκη». 

Για το καλάθι του νοικοκυριού ο πρωθυπουργός τόνισε πως εισήχθη για να βοηθήσει τα νοικοκυριά να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια και πως έως τώρα έχει θετικό αντίκτυπο στην αγορά.

Ερωτηθείς γιατί η κυβέρνηση δεν προχωρά στη μείωση του ΦΠΑ σε ορισμένα είδη πρώτης ανάγκης, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως η κυβέρνηση δεν προκρίνει το συγκεκριμένο μέτρο, καθώς, όπως είπε, «κανείς δεν μας εγγυάται ότι η μείωση θα καταλήξει στον καταναλωτή, σημειώνοντας επίσης πως μία τέτοια εξέλιξη θα επιβράβευε και όλους όσοι δεν την έχουν πραγματικά ανάγκη.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM