Μηταράκης: Στο στάδιο της τελικής υπογραφής ήταν οι συντάξεις των 24.000 ευρώ

Μηταράκης: Στο στάδιο της τελικής υπογραφής ήταν οι συντάξεις των 24.000 ευρώ Facebook Twitter
EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
1

Φάκελοι με συντάξεις που έφταναν τις 24.000 ευρώ, είχαν περάσει από επεξεργασία της διοίκησης και βρίσκονταν στο στάδιο της τελικής υπογραφής, είπε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης.

«Από τη στιγμή που ο κ. Βρούτσης ενημερώθηκε πως υπάρχουν τέτοιες συντάξεις οι οποίες αφορούν τόσο υψηλά χρηματικά ποσά, ζήτησε να παγώσουν οι διαδικασίες μέχρι να δούμε τι συμβαίνει», ανέφερε ο κ. Μηταράκης.

Ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε πως αυτό που συμβαίνει τελικά και είναι λάθος, είναι πως βάσει του νόμου Κατρούγκαλου, προσμετρώνται γενικοί κοινωνικοί πόροι που συλλέχθηκαν για τη στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος, σε ατομικές ασφαλιστικές μερίδες.

«Τους τελευταίους μήνες οι συντάξεις που έχουν εκδοθεί και πληρωθεί άνω των 3.000 ευρώ (το οποίο είναι το όριο που έχει αναφέρει ο ίδιος ο κ. Κατρούγκαλος ότι ορίζει ο νόμος του), φτάνουν τις 226», πρόσθεσε ο Νότης Μηταράκης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Μη μας ζαλίζουν με λεπτομέρειες !Είτε έχουν ήδη εκδοθεί αποφάσεΙς είτε τις "πρόλαβαν" οι Ν-Δίτες, το θέμα είναι κυρίως ΠΟΛΙΤΙΚΟ - ΗΘΙΚΟ.Εφόσον δηλαδή επί ΣΥΡΙΖΑ είχαν εντοπίσει τις περιπτώσεις εδώ και καιρό, ας έπαιρναν την ευθύνη να τις περικόψουν με νέο νόμο, για να δικαιώσουν το ηθικό πλεονέκτημά τους.Και ας προσέφευγαν οι ενδιαγερόμενοι στην Δικαιοσύνη, η οποία θα έβγαζε απόφαση πιθανόν με βάση την συνταγματική Αρχή της Ισότητας.Η ΝΔ γιατί δεν το κάνει να τελειώνει με το παρελθόν και να ασχοληθεί ο κ. Βρούτσης με το μέλλον ;Τα άλλα είναι λόγια και για να "δικαιώνεται" χαιρέκακα ο υπουργός, στην προηγούμενη προσωπική του κόντρα με την κ. Αχτσιόγλου..