Επανεκκίνηση στο σύστημα επανυπολογισμού των συντάξεων προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, αναφερόμενος στο ζήτημα με τις υπέρογκες συντάξεις που έχει προκύψει, καθώς σε μεμονωμένες περιπτώσεις πλησιάζουν ακόμα και τα 24.000 ευρώ.


«Σήμερα θα καταβάλλονταν οι συντάξεις και θα το μαθαίναμε μετά από χρόνια» δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ενώ αποκάλυψε πως κάποιες πολύ υψηλές συντάξεις έχουν ήδη καταβληθεί αλλά θα τακτοποιηθούν εκ νέου μέσω της ρύθμισης που προετοιμάζει η κυβέρνηση.

 

Απαντώντας στις κατηγορίες των κυρίων Κατρούγκαλου και Πετρόπουλου περί fake news, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι δεν προτίθεται να μπει σε αντιπαράθεση με «ονόματα και δηλώσεις», καταλογίζοντας ωστόσο «θράσος» στους επικριτές τους καθώς όπως είπε «γνωρίζουν την αλήθεια».


Ο υπουργός αναφέρθηκε και σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Νέα», που παρουσιάζει έγγραφο προς τη Γενική διευθύντρια Συντάξεων του ΕΦΚΑ. Με το έγγραφο αυτό, με ημερομηνία 10 Ιουλίου 2018, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Παροχών φέρεται να είχε προειδοποιήσει ότι, βάσει του επίμαχου νόμου, θα μπορούσε δυνητικά να δοθεί σύνταξη 23.000 σε ασφαλισμένο συμβολαιογράφο, σύμφωνα με την αρχή της ανταποδοτικότητας.

Κατά τον κ. Βρούτση, οι πληροφορίες που έχει δείχνουν ότι έχουν δοθεί υψηλές συντάξεις λόγω λαθών στον επανυπολογισμό των συντάξεων. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο θα γίνει "restart" στον επανυπολογισμό και θα επανεξετασθούν συντάξεις. «Θα αποκατασταθεί η δικαιοσύνη. Δεν μπορώ να αφήσω να δοθούν συντάξεις των 15.000 ευρώ. Είμαι υποχρεωμένος να φέρω διάταξη για να μπει ταβάνι στις υπέρογκες συντάξεις».


Περισσότερες από 470.000 εκκρεμείς συντάξεις
Ο κ. Βρούτσης αποκάλυψε ότι με βάσει τα διαθέσιμα στοιχεία, οι εκκρεμείς συντάξεις ξεπερνούν τις 470.000, ενώ δεσμεύθηκε ότι από την 1η Ιουνίου του 2020 το ένα τρίτο των νέων συντάξεων θα βγαίνει ψηφιακά. «Μέχρι το τέλος του 2022 όλες οι συντάξεις θα βγαίνουν ψηφιακά με ένα κλικ».

 

Κλείνοντας, ο υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην καταληκτική ημερομηνία για την ένταξη στις 120 δόσεις. «Πρόκειται για μια πολύ καλή ρύθμιση, από την οποία πρέπει οι πολίτες να σπεύσουν να επωφεληθούν, καθώς δεν υπάρχει περίπτωση παράτασης», είπε χαρακτηριστικά.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr