Κυριάκος Μητσοτάκης: Το πρώτο μήνυμα μετά το Υπουργικό Συμβούλιο- «Ξεκινάμε υπεύθυνα»

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το πρώτο μήνυμα μετά το Υπουργικό Συμβούλιο- «Ξεκινάμε υπεύθυνα» Facebook Twitter
Φωτ.: Sooc
0

Μέσω ανάρτησης στα social media ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το πρώτο του μήνυμα μετά την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αφού ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση.

«Η πρώτη μας συνεδρίαση πραγματοποιείται στο φως μιας μεγάλης εκλογικής νίκης. Είμαστε ευγνώμονες στον ελληνικό λαό για την επιλογή του. Οι προσδοκίες είναι πολύ υψηλές και έχουμε χρέος να τις εκφράσουμε, καθώς αυτές προέρχονται από ένα ευρύ λαϊκό ρεύμα, το οποίο μας εμπιστεύτηκε» έγραψε στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπεριλαμβάνοντας και σχετικό βίντεο από τη συνεδρίαση.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε σε δεύτερο tweet: «Σκοπός μας είναι να ενώνουμε την κοινωνία. Είμαστε υπηρέτες του δημοσίου συμφέροντος, άρα είμαστε υπηρέτες όλων των πολιτών. Αντίπαλοί μας είναι μόνο τα προβλήματα και τα όποια δικά μας λάθη. Ξεκινάμε λοιπόν υπεύθυνα, αλλά και αισιόδοξα τη δεύτερη θητεία μας»

Το Σάββατο η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη

Το Σάββατο 8 Ιουλίου η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής. Την Πέμπτη 6 Ιουλίου, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, θα αρχίσει η τριήμερη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης. Τη Δευτέρα 3 Ιουλίου, θα έχει πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των βουλευτών που εξελέγησαν στις πρόσφατες εκλογές, ενώ, την επόμενη ημέρα, Τρίτη, 4 Ιουλίου η ολομέλεια της Κ΄(εικοστής) Κοινοβουλευτικής Περιόδου Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας θα έχει εκλέξει τον Πρόεδρο και τους αντιπροέδρους του σώματος.

Πρώτο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα έλαβε χώρα το πρώτο υπουργικό συμβούλιο. Ο πρωθυπουργός επισήμανε: «Καλύτεροι μισθοί, καλύτερη δημόσια υγεία, καλύτερο κράτος, καλύτερη ζωή σε μια ισχυρή Ελλάδα». Αυτές είναι οι γενικές κατευθύνσεις της νέας κυβέρνησης, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι οκτώ κόμματα μπήκαν στη Βουλή, τόνισε πως «ο κοινοβουλευτισμός έχει τη δύναμη να αποκαλύπτει τα ψεύτικα είδωλα».

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, αλλά και τους υπουργούς που ανέλαβαν νέα καθήκοντα. «Γερό στομάχι, θα το χρειαστούμε όλοι», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην εκλογική νίκη, επισημαίνοντας ότι είναι «μεγάλη, χωρίς προηγούμενο». «Δεν υπάρχει άλλο παράδειγμα κυβέρνησης που να κατακτά δεύτερη συνεχή τετραετία με αυξημένα ποσοστά και τεράστιες διαφορές από τους κύριους πολιτικούς αντιπάλους», συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Πολιτική / Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε πως «η Ελλάδα θα μεριμνήσει ώστε να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές» και υπογράμμισε ότι η επιτήρηση θα ενταθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM