Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο Αντώνης Σαμαράς ξεπέρασε τα όρια - Διαφωνώ με την κριτική Καραμανλή»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο Αντώνης Σαμαράς ξεπέρασε τα όρια - Διαφωνώ με την κριτική Καραμανλή» Facebook Twitter
0

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά τη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε σαφείς απαντήσεις στις αιχμές που άφησαν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής, για τη στρατηγική της κυβέρνησης.

Μιλώντας στην εκπομπή Αυτοψία του Alpha που θα προβληθεί απόψε, ο Κυριάκο Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι «ξεπέρασε τα όρια» με τις δηλώσεις του στην εφημερίδα Το Βήμα. «Δεν μπορώ να επιτρέψω να διακινούνται θεωρίες περί ενδοτικότητας ή μυστικής διπλωματίας», ανέφερε, τονίζοντας ότι ένας πρώην Πρωθυπουργός δεν μπορεί να ζητά την απόλυση του υπουργού Εξωτερικών.

Ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι η πιο ενοχλητική αναφορά ήταν η κριτική του κ. Σαμαρά για «χαριεντίσματα» με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Βουδαπέστη. «Αυτή η φράση ήταν τόσο απαράδεκτη που δεν άφηνε κανένα περιθώριο», δήλωσε.

Απαντώντας στις κατηγορίες περί ενδοτικότητας, ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η στρατηγική της κυβέρνησης παραμένει αμετάβλητη. «Η Τουρκία επιμένει στις θέσεις της, όπως και εμείς στις δικές μας. Αν κάποιοι θεωρούν ότι ο διάλογος και το καλό κλίμα ισοδυναμούν με ενδοτικότητα, τότε το πρόβλημα είναι δικό τους», σημείωσε.

Απάντηση στην πρόταση Σαμαρά για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε την πρόταση Σαμαρά για τον Κώστα Καραμανλή ως υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Το να ανοίγουμε αυτή τη συζήτηση πρόωρα είναι υποβάθμιση για τον θεσμό και την Πρόεδρο, κ. Σακελλαροπούλου», δήλωσε.

Αναφερόμενος στην αντίθεση του Κώστα Καραμανλή για τη διαγραφή Σαμαρά, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Διαφωνώ! Με τη διαγραφή προστάτευσα το κύρος της κυβέρνησης και της παράταξης». Ο πρώην Πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι «η διαφορετική άποψη δεν πρέπει να δαιμονοποιείται», υπονοώντας ότι η διαγραφή Σαμαρά υπονομεύει την εθνική ομοψυχία.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η στρατηγική της κυβέρνησης βασίζεται σε σταθερές αρχές και όχι σε πιέσεις ή υποδείξεις. «Η ευθύνη μου είναι να προστατεύω την ενότητα της χώρας και την αξιοπιστία της παράταξης», κατέληξε.


 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM