LIVE!

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-Οικονόμου: «Υπουργοί παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ»-«Καταθέστε στοιχεία»

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-Οικονόμου: «Υπουργοί παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ»-«Καταθέστε στοιχεία» Facebook Twitter
0

Νέα πολιτική κόντρα μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του κυβερνητικού εκπροσώπου εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες, με φόντο την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Για επιβεβαίωση εκ μέρους του κυβερνητικού εκπροσώπου «της παρακολούθησης και από την ΕΥΠ υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη», κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Από την πλευρά του, ο κ. Γιάννης Οικονόπου ζητά από την Κουμουνδούρου να καταθέσει στοιχεία για όσα ισχυρίζεται. 

Σε ανακοίνωση της η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι «εδώ και δύο εβδομάδες ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται και αρνείται να απαντήσει στη Βουλή στις επίκαιρες ερωτήσεις του κ. Τσίπρα για το κατά πόσο υπάρχουν πρόσωπα και υπουργοί του που εκτός από το Predator παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ».

Όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «σήμερα ο εκπρόσωπός του κ. Οικονόμου πήγε ένα βήμα παραπέρα: Δεν διέψευσε ότι μπορεί υπουργοί του να παρακολουθούνταν και με επίσημη επισύνδεση από την ΕΥΠ εκτός από το κακόβουλο λογισμικό. Ισχυρίστηκε ότι ο πρωθυπουργός, που πήρε την ΕΥΠ στο γραφείο του από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησής του, δήθεν δεν μπορεί να γνωρίζει ποιος παρακολουθείται, ακόμα και αν αυτό αφορά υπουργούς της κυβέρνησης».

Κατόπιν αυτών ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι «είναι προφανές ότι ο κ. Οικονόμου σήμερα επιβεβαίωσε την παρακολούθηση και από την ΕΥΠ υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη», ενώ σημειώνει ότι «η άρνηση Μητσοτάκη να απαντήσει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο δείχνει την ενοχή του. Κανένας αθώος δεν κρύβεται».

Γιάννης Οικονόμου: Καταθέστε στοιχεία και πρόταση μομφής

Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ, δίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, καλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση να φέρει στη Δικαιοσύνη «στοιχεία για αυτά που ισχυρίζεται και υπονοεί» και να καταθέσει πρόταση μομφής.

«Στο πολιτικό μας σύμπαν δυο πράγματα είναι άπειρα: η εμπάθεια και η συνεχής διαστρέβλωση λόγων και γεγονότων, στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανέφερα το θεσμικά αυτονόητο: ότι ο Πρωθυπουργός δεν εμπλέκεται στο έργο της ΕΥΠ, πόσω μάλλον στο ζήτημα των νόμιμων επισυνδέσεων», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ο Πρωθυπουργός ενημερώνεται από την ΕΥΠ μόνο εάν υπάρξουν ευρήματα, για τα οποία η Υπηρεσία κρίνει ότι πρέπει να τον ενημερώσει. Και εν πάσει περιπτώσει, αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στοιχεία για αυτά που ισχυρίζεται και υπονοεί, για τα οποία η Κυβέρνηση δεν διαθέτει καμία πληροφορία, ας τα φέρει στη Δικαιοσύνη και το προσκήνιο.
Όσο για την παρουσία του Πρωθυπουργού στην Βουλή, ας μην ανησυχούν», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, ο κ. Οικονόμου αναφέρει:«Πολύ σύντομα θα απαντήσει και πάλι, συνολικά και θεσμικά, για τα ζητήματα αυτά στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Εάν ο κ. Τσίπρας  ανυπομονεί  και  νιώθει  τόσο έτοιμος, ας καταθέσει πρόταση μομφής, όπως άλλωστε είχε κάνει με αφορμή μια χιονόπτωση.

Πολιτική
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM