Κεραμέως: Απολύτως καμία συζήτηση για αναστολή λειτουργίας σχολείων

Κεραμέως: Απολύτως καμία συζήτηση για αναστολή λειτουργίας σχολείων Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας των σχολείων

Μετά την έντονη φημολογία που είχε προκύψει τις τελευταίες ημέρες, περί κλεισίματος των σχολείων, η αρμόδια υπουργός τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση.  

«Καμία απολύτως συζήτηση για αναστολή λειτουργίας σχολείων», είπε η κ. Κεραμέως στον Max FM, δήλωση που δημοσίευσε και στα social media, ενώ ευχαρίστησε την εκπαιδευτική κοινότητα για την «εξαιρετική» τήρηση των μέτρων. 

«Κλειστά είναι μόλις 6 τμήματα στα πάνω από 80.000. Το ποσοστό των παιδιών που νοσούν στο γενικό πληθυσμό μειώθηκε από 29% στο 25%», επεσήμανε ακόμη η υπουργός Παιδείας. 

Πλεύρης: Απολύτως κανένας λόγος να κλείσουν τα σχολεία 

Τη φημολογία περί κλεισίματος των σχολείων διέψευσε και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τονίζοντας ότι τα ποσοστά κρουσμάτων στους μαθητές είναι πολύ λιγότερα από αυτά που είχαν υπολογιστεί όταν καταρτίστηκε το σχετικό πρωτόκολλο. 

«Πράγματα που διαβάζω στο διαδίκτυο για θέματα ωραρίου, τοπικών ή γενικών lockdown ή κλεισίματος των σχολείων δεν έχουν καμία σχέση με τις προθέσεις της κυβέρνησης», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας. 

«Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά», υπογράμμισε. «Τα ποσοστά κρουσμάτων των σχολείων είναι πολύ λιγότερα από αυτά που είχαμε υπολογίσει όταν κάναμε το εκπαιδευτικό πρωτόκολλο, προκειμένου να λειτουργήσουν, συμπλήρωσε. 

Άρα, συνέχισε ο κ. Πλεύρης, «δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος και δεν είναι στη σκέψη της κυβέρνησης να κλείσουν τα σχολεία», ενώ πρόσθεσε ότι το εκπαιδευτικό πρωτόκολλο «λειτουργεί υποδειγματικά».  

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM