Χρυσοχοΐδης: Αποχαιρετώ το υπουργείο, όχι τον δημόσιο βίο

Χρυσοχοΐδης: Αποχαιρετώ το υπουργείο, όχι τον δημόσιο βίο Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης διεμήνυσε ότι αποχαιρετά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά όχι τον δημόσιο βίο, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης- παραλαβής. 

Η «έξοδος» του κ. Χρυσοχοΐδη από το κυβερνητικό σχήμα ήταν η σημαντικότερη αλλαγή στο πλαίσιο του ανασχηματισμού που ανακοινώθηκε σήμερα. Τη θέση του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανέλαβε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος επέστρεψε στην κυβέρνηση. 

«Η πολιτική είναι σκληρή, ιδιαίτερα για εκείνον που επωμίζεται με το βάρος των αποφάσεων», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης- παραλαβής, κατά την οποία φάνηκε συναισθηματικά φορτισμένος. 

«Αποχαιρετώ το υπουργείο, όχι τον δημόσιο βίο», υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Αναφερόμενος στον διάδοχό του στη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, είπε «Είσαι ο κατάλληλος» και συμπλήρωσε: «Θα είναι δύσκολα, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρεις». 

Στην ομιλία του, ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στο έργο της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της θητείας του. «Μειώθηκε η εγκληματικότητα, το παρεμπόριο, καθάρισαν τα Εξάρχεια κι αναπνέουν οι ξεχασμένες γειτονιές της Αθήνας γιατί συνεργασθήκαμε με το Δήμο, γιατί αυτό το μοντέλο και το μνημόνιο συνεργασίας, το κοινό συντονιστικό κέντρο μεταφέρεται και σε άλλους δήμους της χώρας», είπε μεταξύ άλλων. 

Το εγκώμιο του κ. Χρυσοχοΐδη έπλεξε και ο κ. Θεοδωρικάκος, αναφέροντας ότι ο προκάτοχός του «υπηρέτησε διαχρονικά με αποτελεσματικότητα» τον κρίσιμο τομέα της δημόσιας ασφάλειας και «θα μείνει στην ιστορία με χρυσά γράμματα», ως ο υπουργός που εξάρθρωσε την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη». 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM