Γιαννος Παπαντωνίου: Ελεύθερος χωρίς όρους για την υπόθεση του ακινήτου στην Σύρο

Γιαννος Παπαντωνίου: Ελεύθερος χωρίς όρους για την υπόθεση του ακινήτου στην Σύρο	Facebook Twitter
Ο Γιάννος Παπαντωνίυο αφέθηκε ελεύθερος με την σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα μετά το πέρας της απολογίας του - Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

Τη δική του εκδοχή για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητας που του αποδίδουν οι δικαστικές αρχές σχετικά με την αγοραπωλησία ακινήτου στην Σύρο το 2016, έδωσε σήμερα ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου στην ανακρίτρια Μαρία Τόλια.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας που απολογήθηκε για τη νέα κατηγορία που του αποδίδεται, αφέθηκε ελεύθερος με την σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα μετά το πέρας της διαδικασίας χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, η κατηγορία σε βάρος του πρώην υπουργού αφορά την αγοραπωλησία σπιτιού, περίπου 230 τετραγωνικών, το οποίο έχτισε το ζεύγος Παπαντωνίου το 2006 εντός έκτασης 5 στρεμμάτων που είχε αγοράσει το 2002, στη Σύρο. Η αγοραπωλησία που εξετάζεται από τη Δικαιοσύνη έγινε το 2016 και, κατά τη δικογραφία, η πώληση, εμφανίζεται προβληματική και θεωρείται εικονική. Το κατηγορητήριο δέχεται πως η όλη αγοραπωλησία έγινε προκειμένου να αποκρυβεί και να νομιμοποιηθεί παράνομο χρήμα που σχετίζεται με εξοπλιστικά προγράμματα.

«Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε»

Ο ίδιος ο πρώην υπουργός αρνείται την κατηγορία και την χαρακτηρίζει «νομικά ανυπόστατη», ενώ θεωρεί πως και αυτή η υπόθεση εντάσσεται στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, ενόσω ήταν κυβέρνηση, πολιτικής και ηθικής εξόντωσης αντιπάλων του.

«Η δίωξη για την οποία απολογηθήκαμε σήμερα, χωρίς να επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος, είναι -όπως την έχει χαρακτηρίσει ο δικηγόρος μας κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος- "νομικά ανυπόστατη". Εντάσσεται, όπως και η άλλη δίωξη σε βάρος μου -για τις φρεγάτες-, στο σχέδιο  πολιτικής και ηθικής εξόντωσης αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ που είχε τεθεί σε εφαρμογή από την απελθούσα κυβέρνηση,  ώστε να διευκολυνθεί η εδραίωσή της στην εξουσία», αναφέρει σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε  ο κ. Παπαντωνίου, μετά την έξοδο από την ανακρίτρια, και προσθέτει:

«Με εντολές της τότε κυβέρνησης, επιχειρήθηκε κατάλυση του κράτους δικαίου. Ασκήθηκαν διώξεις σε δημόσια πρόσωπα με ανύπαρκτα ή κατασκευασμένα στοιχεία. Υιοθετήθηκαν μέθοδοι που βρίσκονται πολύ μακριά από το πλαίσιο λειτουργίας  της δικαιοσύνης.  Εκβιάστηκαν συγγενικά πρόσωπα για να "καταδώσουν" ψευδώς τα κατηγορούμενα δημόσια πρόσωπα. Παραποιήθηκαν στοιχεία στη διάρκεια ανακριτικών διαδικασιών. Διατάχθηκαν προφυλακίσεις  με κατάφωρη παραβίαση όσων ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι για την εφαρμογή αυτού του εξαιρετικού μέτρου.

Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε. Σήμερα, υπάρχει αντιστροφή ρόλων: Οι κατηγορούμενοι καθίστανται αθώοι και οι υπεύθυνοι για την εκτέλεση του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ υποχρεώνονται να λογοδοτήσουν.

Όμως, η πολιτικοδικαστική κακοποίηση που έχουμε υποστεί, τα τελευταία χρόνια, η οικογένειά μου και εγώ δεν έχει τελειώσει ακόμα. Πρέπει να εξασφαλιστεί η αυστηρή τήρηση των κανόνων του κράτους δικαίου, όπως συνέβη σήμερα. Ζητώ να κριθώ το συντομότερο δυνατό από τη Δικαιοσύνη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM
Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM