Φρέντι Μπελέρης: Αντιδρά το ΥΠΕΞ στη συνέχιση της κράτησης - «Ερωτηματικά για πολιτική σκοπιμότητα»

Φρέντι Μπελέρης: Αντιδρά το ΥΠΕΞ στη συνέχιση της κράτησης - «Ερωτηματικά για πολιτική σκοπιμότητα» Facebook Twitter
0

Το υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε στην απόφαση των αλβανικών δικαστικών αρχών να συνεχιστεί η προφυλάκιση του εκλεγμένου δήμαρχου Χείμαρρας, Φρέντι Μπελέρη.

Δικαστήριο εξέτασε σήμερα, Πέμπτη, την έφεσή του Φρέντι Μπελέρη και αποφάσισε να τηρηθεί η πρωτόδικη απόφαση και άρα να παραμείνει στη φυλακή. Αντίθετα, αποφασίστηκε η αποφυλάκιση του συνεργάτη του, Παντελή Κοκαβέση, με το δικαστήριο να επικαλείται λόγους υγείας.

«Η σημερινή απόρριψη της έφεσης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, κατά της συνέχισης της προφυλάκισής του, δεν προκύπτει ότι συνάδει με τις πρόνοιες του κράτους δικαίου, ενώ δεν συνιστά δίκαιη μεταχείριση ενός εκλεγμένου εκπροσώπου της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθότι, όπως προκύπτει από ανακοίνωση της ειδικής εισαγγελίας της Αλβανίας, είναι ο μόνος προφυλακισμένος σε σύνολο 31 καταγγελιών για εκλογικά αδικήματα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών. 

«Επίσης, δημιουργεί ερωτηματικά ως προς την ύπαρξη πολιτικής σκοπιμότητας για τη διατήρηση της κράτησης, αφού εγείρει ουσιαστικά προσκόμματα στην ανάληψη των καθηκόντων του Φρέντι Μπελέρη, ως δημάρχου» συμπλήρωσε η ελληνική πλευρά.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρθηκε πως ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών, Βασίλης Κοσκαρέλης, είχε επαφή με την Αλβανίδα ομόλογό του, Όλτα Τζάτσκα, επί του θέματος, στο περιθώριο της άτυπης Υπουργικής Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

«Το υπουργείο Εξωτερικών διατηρεί το θέμα πολύ ψηλά στις προτεραιότητές του και, πέραν της διμερούς διάστασης του ζητήματος, θα συνεχίσει να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί τη διεθνή κοινότητα και, ιδίως, τους Ευρωπαίους εταίρους, καθώς η Αλβανία είναι υποψήφια χώρα προς ένταξη στην ΕΕ» καταλήγει το ΥΠΕΞ.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM