Φάμελλος για εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν είμαι σίγουρος, δεν θα ήθελα να ξαναμπλέξουμε σε αυτή την ιστορία»

φαμελλος Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Πολύ προβληματισμένος με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, που έκανε λόγο για «πιθανή εκλογή προέδρου» και ανέφερε ότι δεν είναι σίγουρος ότι θα στηθούν κάλπες και δήλωσε πως «δεν θα ήθελα να ξαναμπλέξουμε σε αυτή την ιστορία». 

«Είμαι πολύ προβληματισμένος με τις εξελίξεις. Οι ευθύνες κατανέμονται σχεδόν παντού. Ίσως τα μέλη είναι οι μόνοι που δεν έχουν ευθύνη. Όσο πιο ψηλά είσαι, τόσο μεγαλύτερη ευθύνη έχεις για τον χώρο που υπηρετείς. Κι αυτό σημαίνει ότι αναλαμβάνω τη δική του ευθύνη», τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας για τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Πίστευα ότι ο κύκλος της εσωτερικής συζήτησης έκλεισε μετά τις αποχωρήσεις που έγιναν χωρίς πολιτική συζήτηση και πλήγωσαν τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», στο στούντιο που έχει στηθεί στο κλειστό του τάε κβον ντο, όπου συνεχίζεται το συνέδριο του κόμματος. Στο μεταξύ, το ενδιαφέρον σήμερα επικεντρώνεται στην ομιλία της Όλγας Γεροβασίλη, στις 19:00, η οποία αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά της για το αν θα διεκδικήσει την ηγεσία.

«Την τελευταία εβδομάδα είμαι κι εγώ πολύ προβληματισμένος. Μετά από προβλήματα που δημιουργήθηκαν συζητήσαμε στην Πολιτική Γραμματεία και καταλήξαμε ότι πάμε για ένα συνέδριο που θα συζητήσει μόνο για το τι κόμμα θέλουμε και τι πρόταση καταθέτουμε στην κοινωνία», συνέχισε ο Σωκράτης Φάμελλος. 

«Αν λοιπόν τώρα συζητάμε ξανά για μία πιθανή εκλογή προέδρου… λέω πιθανή γιατί και δεν είμαι σίγουρος και δεν θα ήθελα να ξαναμπλέξουμε σε αυτή την ιστορία, γιατί έχουμε ευρωεκλογές μπροστά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να σχεδιάζει τη μάχη για τα πανεπιστήμια και τις ευρωεκλογές. 

Ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λευκή επιταγή, ο Σωκράτης Φάμελλος απάντησε: «Τα γραμμάτια έχουν λήξει. Πόσο καιρό θα περιμένει η κοινωνία να λύσουμε εμείς τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ;». 

Ο Σωκράτης Φάμελλος δεν θέλησε να σχολιάσει την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα. «Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα και η εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη έχουν δημιουργήσει μια πραγματικότητα, που έχει περιορίσει τη συζήτηση στο συνέδριο για το τι ΣΥΡΙΖΑ χρειαζόμαστε. Θα πει κάποιος ότι ήταν αναπόφευκτο έπειτα από αυτά που έχουν γίνει. Ας δούμε αυτά τα λάθη για να μην τα επαναλάβουμε», συμπλήρωσε. 

«Το αν θα υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ ή όχι εξαρτάται από τα μέλη του, από αυτό το συνέδριο και από την αποδοχή της κοινωνίας. Αν δεν καταφέρουμε σε αυτό το συνέδριο να περιγράψουμε τι κόμμα και τι πολιτική πρόταση θέλουμε, τότε το στοίχημα επιβίωσης του ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει αναπάντητο», επεσήμανε ακόμα ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM
Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε βίντεο με πολεμικό μήνυμα

Πολιτισμός / «Μη χρησιμοποιείτε τη μουσική μου, διεστραμμένοι»: Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε πολεμικό βίντεο

Η Kesha κατήγγειλε τον Λευκό Οίκο για τη χρήση του τραγουδιού της “Blow” σε βίντεο με στρατιωτικό περιεχόμενο στο TikTok, χαρακτηρίζοντας το μήνυμα «αηδιαστικό και απάνθρωπο».
THE LIFO TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝΡΟΥΛΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Συναντήση Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: Ο διάλογός τους

Σε κλίμα θεσμικής ευθύνης εξέφρασαν απόψεις για τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας και για την ανάγκη προσεκτικών, συντονισμένων πρωτοβουλιών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο
THE LIFO TEAM