Πρόταση από τον ΣΥΡΙΖΑ να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του στις ευρωεκλογές δέχθηκε η Έλενα Ακρίτα. Ωστόσο η δημοσιογράφος και συγγραφέας αρνήθηκε και εξηγεί το γιατί.

 

Σε ανάρτηση της στο Facebook, η Έλενα Ακρίτα επιβεβαιώνει τη φήμη που είχε αρχίσει να κυκλοφορεί από το πρωί και εξηγεί τους λόγους, αναφέροντας πως θεωρεί πως δεν γίνεται να συνδυάσει τη δημοσιογραφία με την όποια κομματική στράτευση. Εξηγεί πως το ίδιο έχει κάνει και σε ανάλογε προτάσεις στο παρελθόν και ευχαριστεί τον ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση.

 

Αναλυτική η ανάρτηση της κ. Ακρίτα:

 

«Δεν μπορώ να διαψεύσω μια είδηση που είναι αληθινή. Όντως μου προτάθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ να είμαι υποψήφια για το Ευρωκοινοβούλιο και όντως αρνήθηκα. Δεν είναι πρώτη φορά που αρνούμαι, πάντα το ίδιο πράττω όταν με προσεγγίζουν διαφορά κόμματα είτε για Βουλή είτε για Ευρωβουλή. Ο λόγος είναι ένας. Δεν μπορώ - και δεν θέλω - να συνδυάσω την δημοσιογραφία με την όποια κομματική στράτευση. Με βάση το δικό μου αξιακό σύστημα αυτά τα δυο είναι ασυμβίβαστα. Ευχαριστώ τον ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση».

 

Έλενα Ακρίτα: Αρνήθηκε να είναι υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Εξηγεί γιατί