Έφη Αχτσιόγλου για εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: «Μου μιλάτε σαν όλα να έχουν κριθεί»

Έφη Αχτσιόγλου για εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: «Μου μιλάτε σαν όλα να έχουν κριθεί» Facebook Twitter
Φωτ.: ANT1
0

Ως «ανοιχτή μάχη» χαρακτήρισε η Έφη Αχτσιόγλου τον δεύτερο γύρο των εκλογών ΣΥΡΙΖΑ, επιμένοντας πως τίποτα δεν έχει κριθεί. 

Συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» έδωσε η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, δύο 24ωρα μετά τις εκλογές και έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην «προβοκάτσια» που δέχτηκε μια μέρα πριν την αναμέτρηση από συγκεκριμένο σάιτ. Μάλιστα, επισήμανε ότι προσφεύγει στη δικαιοσύνη εναντίον ενός συγκεκριμένου σάιτ που «διέδωσε ψέματα» εις βάρος της. 

Οι δημοσιογράφοι της εκπομπής επέμειναν να δώσει απαντήσεις για την «επόμενη ημέρα της προεδρίας του Στέφανου Κασελάκη» και η Έφη Αχτσιόγλου, φάνηκε πως εκνευρίστηκε με ερώτηση του δημοσιογράφου, Μανόλη Κοττάκη, λέγοντάς του πως «μου μιλάτε σαν όλα να έχουν κριθεί». 

«Από τη στιγμή που ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου, έχω δεχτεί μια σειρά από χυδαίες και άκρως συκοφαντικές επιθέσεις που ξεκίνησαν από το ότι είμαι διαπλεκόμενη μέχρι ότι έχω εκδιώξει τον Αλέξη Τσίπρα. Πρόκειται για χυδαία ψέματα, λασπολογίες, οι οποίες δεν εξυπηρετούν καμία πολιτική και δημοκρατική συζήτηση, αλλά εκπορεύονται από συγκεκριμένα κέντρα και δυστυχώς πολύ συχνά αναπαράγονται εντός του χώρου».

Μάλιστα, σχετικά με την επόμενη κίνησή της για αυτή τη «λάσπη» που δέχτηκε, συμπλήρωσε ότι «επέλεξα να κινούμαι πολιτικά. Αυτή τη στιγμή, θεωρώ ότι έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, θεωρώ ότι αυτό το δημοσίευμα ήταν στα όρια της προβοκάτσιας, μια μέρα πριν τις εκλογές. Βλέπω ότι έχει επηρεάσει πάρα πολλούς ανθρώπους στο σάιτ. Σήμερα αποστέλλω εξώδικη δήλωση στο σάιτ και του ζητώ να ανακαλέσουν άμεσα τη συκοφαντική δυσφήμιση που γίνονται στο πρόσωπό μου. Πρόκειται για ακραία ψεύδη που προσβάλλουν και εμένα και τον Αλέξη Τσίπρα που τον παρουσιάζουν ως τον εκβιαζόμενο». 

Έφη Αχτσιόγλου: Είμαι ρεαλίστρια, αλλά η μάχη είναι ανοιχτή

Η Έφη Αχτσιόγλου στην ερώτηση για το αν σκέφτηκε να μην γίνει ο δεύτερος γύρος απάντησε πως είναι «σαφής λειτουργία των δύο γύρων. Έτσι πρέπει να προχωρήσουμε όχι μόνο επειδή το λέει η διαδικασία, αλλά και γιατί κατά τη γνώμη μου έχει ουσία. Είναι ανοιχτή μάχη. Είμαι ρεαλίστρια, προφανώς δεν είναι υπέρ μου οι πιθανότητες, αλλά είναι μια ανοιχτή μάχη».  

«Εκφράζετε την ήττα μου. Θεωρώ ότι μπορώ να κερδίσω αυτή τη μάχη και θα προχωρήσω με αυτό το σενάριο. Σε περίπτωση που δεν είμαι εγώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Κασσελάκης νομίζω ότι έχει επιλέξει τα μέλη που τον πλαισιώνουν, τον κύριο Πολάκη, την κυρία Τζάκρη. Όπως το βλέπετε εσείς, το βλέπω εγώ» ανέφερε.

Παρόλα αυτά, τόνισε πως θα υπάρξει ενότητα την επόμενη ημέρα. «Είμαι στρατιώτης αυτού του χώρου έχω υπηρετήσει πολλά χρόνια τις αρχές και τις αξίες του, είναι απολύτως δεδομένη η ενότητα του χώρου. Ο χώρος πρέπει να είναι όχι μόνο ενωμένος, αλλά και να κερδίζουμε κάθε μέρα κι από έναν» 

Έφη Αχτσιόγλου για Αλέξη Τσίπρα: Δεν ετεροπροσδιορίζομαι

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε για το αν η προεκλογική καμπάνια στερούσε αναφορών προς τον Αλέξη Τσίπρα, πράγμα που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας.  «Πρώτον, δεν ετεροπροσδιορίζομαι. Δεν προχωρώ έτσι στην πολιτική. Έχω μια διαδρομή, ένα έργο, μια κοινοβουλευτική παρουσία. Από εκεί και πέρα επιμένω ότι έχουμε ανοιχτή μάχη και επιμένω στην ανάγκη να μιλήσουμε πολιτικά, τι σχέδια έχει ο ένας και τι ο άλλος» σημείωσε. 

«Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε από την αρχή αυτή της διαδικασίας να μη συμμετέχει και να μην παρεμβαίνει, γιατί με το πολίτικο κεφάλαιο και την συναισθηματική επιρροή που έχει θα ήταν άκρως καθοριστική η όποια υπόδειξή του., Το τόνισε σε πολλές εκδοχές και νομίζω ότι δεν πρέπει κανείς να χρησιμοποιεί το όνομά του για να μπορέσει να εκμαιεύσει κάποιο αποτέλεσμα» συμπλήρωσε. 

Τέλος, για το πώς θα εκφραστεί η κοινοβουλευτική παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη, μιας και δεν είναι εκλεγμένος βουλευτές, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είναι κρίσιμη η κοινοβουλευτική παρουσία. Επιμένω στη δική μου υποψηφιότητα που έχει πολιτικά χαρακτριστικα΄, εμπειρίας και κοινοβουλευτικά. Είμαι παρούσα, πιστεύω ότι το ξέρουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ». 

H Έφη Αχτσιόγλου κατέθεσε πρόταση για debate ενόψει τον β' γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ και περιμένει απάντηση από τον Στέφανο Κασσελάκη. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM