Δρίτσας: Αναλαμβάνω την ευθύνη γιατί δεν φρόντισα να είμαι απολύτως σαφής- Για τη δήλωση για τη 17Ν

Ο Θοδωρής Δρίτσας στο βήμα της Βουλής Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Ο Θοδωρής Δρίτσας αναγνώρισε ότι ήταν ατυχής η δήλωσή του για τη «17 Νοέμβρη» και ανέλαβε την ευθύνη γιατί δεν φρόντισε να είναι απολύτως σαφής.

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε για το ζήτημα- που προκάλεσε σάλο τα τελευταία δύο 24ωρα- από το βήμα της Βουλής. Ο λόγος για τη φράση του «Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη», στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα.

 

«Έχω ευθύνη γιατί όντως δεν φρόντισα ο λόγος μου να είναι απολύτως σαφής, όσο απαιτούσαν οι περιστάσεις και να μην αφήνονται περιθώρια διπλών και τριπλών αναγνώσεων και παρερμηνειών. Αυτήν την ευθύνη, ναι, την έχω. Ήμουν παραπάνω από ότι έπρεπε χαλαρός, έχοντας μια εμπιστοσύνη στο δημοτικό ραδιοσταθμό στον οποίο είχα κληθεί να δώσω τη συνέντευξη. Την αναλαμβάνω αυτή την ευθύνη, την έχω αναλάβει από την αρχή», είπε ο κ. Δρίτσας από το βήμα της Βουλής, ενώ σημείωσε ότι οφείλει να «λογοδοτήσει», να εξηγήσει και να αποκαταστήσει.

 

«Αυτό που είπα στη συνέντευξή μου - προφανώς το είπα με ασάφεια που παραδέχομαι- είναι ότι “κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη”. Ότι η τρομοκρατία στην Ελλάδα δεν πέρασε, στην Ιταλία πέρασε, έφτασε στα όρια του εμφυλίου. Στην Ελλάδα δεν πέρασε, αυτό είπα», διευκρίνισε ο βουλευτής.

 

Αναφερόμενος στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που χαρακτήρισε ατυχή τη δήλωση, είπε «Πράγματι ήταν ατυχής».

 

Στην ομιλία του ο Θοδωρής Δρίτσας επεσήμανε ότι δεν θα αντιδικήσει με την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία σε άρθρο της στην εφημερίδα «Τα Νέα» μεταξύ άλλων ανέφερε για τον ίδιο ότι «χρωμάτισε πολιτικά τα θύματα, υιοθετώντας τη φασιστική αντίληψη ότι η αξία της ανθρώπινης ζωής μετριέται με βάση τα πολιτικά τους πιστεύω» και ότι προσέβαλε τους νεκρούς «ακολουθώντας την πάγια τακτική των τρομοκρατών».

 

«Σέβομαι απόλυτα την κ. Μπακογιάννη για όλα όσα έχει βιώσει στην προσωπική της και την πολιτική της διαδρομή, και για όσα σημαντικά την έχουν συγκροτήσει ως προσωπικότητα, μέσα σε αυτή τη διαδρομή. Εξαιτίας αυτού του ειλικρινούς σεβασμού, δεν θα αντιδικήσω μαζί της», είπε ο κ. Δρίτσας, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι η κ. Μπακογιάννη αδίκησε τον Αλέξη Τσίπρα και τον «εμένα προσωπικά, ως υπόσταση ανθρώπινη, ηθική και πολιτική».

 

Ο κ. Δρίτσας- αναφερόμενος στην απεργία πείνας του καταδικασμένου δολοφόνου της «17 Νοέμβρη»- σημείωσε ότι όλες αυτές τις ημέρες ο ίδιος και το κόμμα του έχουν δύο αγωνίες, «να μην χαθεί αυτή η ανθρώπινη ζωή, όπως κάθε ανθρώπινη ζωή και να μην δηλητηριαστεί ακόμη παραπέρα το πολιτικό σύστημα, για ζητήματα που δεν είναι καίριας σημασίας και δεν είναι αυτά που πρέπει να επιλυθούν επ΄ωφελεία του ελληνικού λαού».

 

«Οι πολιτικές αντιθέσεις πρέπει αλλού να αναδειχθούν και όχι εκεί και η ανθρώπινη ζωή να σωθεί», τόνισε και σημείωσε ότι το ίδιο λένε τα περισσότερα κόμματα, διανοούμενοι, ενώσεις δικαιωμάτων και συνταγματολόγοι.

 

«Δεν σήκωσα ούτε ένα χαλίκι ποτέ για να το πετάξω και να ασκήσω βία. Αυτή είναι η παράδοση της Αριστεράς που υπηρέτησα χρόνια, από διάφορες πλευρές, και της εξωκοινοβουλευτικής και της θεσμικής», υπογράμμισε ο κ. Δρίτσας.

 

«Ποτέ δεν δέχθηκα, ούτε εγώ ούτε κανένας μας, ότι μπορεί να αναθέτει κανείς στον εαυτό του, στο όνομα οποιασδήποτε ιδέας, να γίνεται τιμωρός και εκτελεστής κάποιων που έχουν ευθύνη για το ένα ή για τα άλλο ζήτημα. Αυτές είναι οι αρχές μου. Αυτές είναι η αρχές μας. Να μην ξαναγίνουν ποτέ, με αφορμή τη 17 Νοέμβρη, όσα έγιναν όταν εκείνη στο φόρτε της και το πολιτικό σύστημα επηρεαζόταν, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να ενοχοποιείται ποιος; Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τότε, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ως αρχηγός της 17 Νοέμβρη, και ο Περικλής Κοροβέσης κλπ», ανέφερε ακόμη.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ