«Δώρο» από τη Βουλή σε όσους κρύβουν εισοδήματα

«Δώρο» από τη Βουλή σε όσους κρύβουν εισοδήματα Facebook Twitter
2

Πλήθος ερωτημάτων για τη σκοπιμότητά της, προκαλεί μία διάταξη στα... ψιλά του νομοσχεδίου «Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης, παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις», που κατατέθηκε στις 28 Φεβρουαρίου στη Βουλή και η οποία, σύμφωνα με το capital.gr, δίνει το δικαίωμα σε φορολογούμενους που ελέγχονται για απόκρυψη εισοδήματος, τη δυνατότητα να γλιτώσουν το 80% των προστίμων και των προσαυξήσεων για την απόκρυψη του εισοδήματος, που απεκρύβη, έως και το οικονομικό έτος 2008, δηλαδή για τις χρήσεις έως και το 2007.

Πώς μπορούν να γλιτώσουν το μεγαλύτερο μέρος των προστίμων και των προσαυξήσεων; Όπως ομολογείται στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου «παρέχεται κίνητρο στους φορολογούμενους πριν την έκδοση των πράξεων επιβολής του φόρου και λοιπών καταλογιστικών πράξεων να υποβάλουν αρχικές ή συμπληρωματικές δηλώσεις έχοντας λάβει γνώση των αποτελεσμάτων του ελέγχου καταβάλλοντας μειωμένες προσαυξήσεις και πρόστιμα σε σχέση με τις ισχύουσες διατάξεις».

Μια σύμπτωση...Ανάμεσα στους φορολογούμενους που ελέγχονται για προσαύξηση περιουσίας, που δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματά τους, είναι οι 2.059 καταθέτες που περιλαμβάνονται τα ονόματά τους στη λίστα Λαγκάρντ, αφού αφορά καταθέσεις των ετών 2005 έως και 2007, οι εμπλεκόμενοι στη λίστα του Λιχτενστάιν, όσοι ελέγχονται για την αγορά ακινήτων στο Λονδίνο, καθώς και οι περίπου 5.000 φορολογούμενοι που έχει ζητηθεί από το ΣΔΟΕ το άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών (ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί του Κολωνακίου, δικηγόροι, κατασκευαστές κα).

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το αντίδοτο απέναντι στην ακρίβεια, είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος»

«Δεν αρκεί μόνο να βρει κάποιος οποιαδήποτε δουλειά, αλλά το πώς, θα παντρέψουμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων με τις ανάγκες των εργαζομένων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΙΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές στα ελληνοτουρκικά» - Πότε αναμένεται η συνάντηση με τον Ερντογάν

Όσα είπε ο πρωθυπουργός για τις σχέσεις της Ελλάδας με ΗΠΑ, Τουρκία και Ισραήλ, τον στόχο της αυτοδυναμίας, την τροπολογία για τη συνεπιμέλεια, την αναθεώρηση του Συντάγματος
THE LIFO TEAM